Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Biseri reklame (2)

Evo jednog kratkog reklamnog štikleca za danas!

ne znam da li ste primjetili novu reklamu za cipele "Šimecki", zasad se pojavila samo na "jumbo" plakatima po gradu - pogledajte ju!


Snimio: Vanja

Meni je inače simpatično kad se reklama bazira na nekom trenutno aktualnom događaju (kao recimo ova na slučaju onog turskog novinara koji je cipelom gađao geroga Busha) i žao mi je što je takvih reklama kod nas vrlo malo (ako se ne varan, tek se tu i tamo pojavi koja reklama bazirana na izborima). Dakle, ovo je izuzetak i drago mi je što se pojavila .... iako, moram priznati, moja iskustva sa cipelama "Šimecki" nisu baš osobita i ova reklama nikako neće biti dovoljna da me potakne na njihovu kupovinu.
(ako niste znali, "ŠImecki" je zagrebačka firma, još donedavna je sjedište bilo u ulici Dužice na Trešnjevci, no nisam sasvim siguran da li je još uvijek tako jer je tamo bilo dosta rušenja starih zgrada i ne znam da li su još tamo)

No, kad smo već kod reklama, ne mogu da ne spomenem i plakat kojima se građani pozivaju na bornu protiv korupcije. Plakat je dobro uočljiv, simpatično nacrtan, a da li je poruka baš najjasnije prikazana ... o tome bi se dalo još pričati. Moji klinci su ga odmah uočili i pitali što se želi njime poručiti ... na to sam im pokušao na način prikladan njihovim godinama (4,5 i 8,5) objasniti što je korupcija i zašto se treba boriti protiv nje, a nakon objašnjenja kćer (4,5 godine) je to sažela u jednoj jedinoj rečenici koja nas je nasmijala do suza: "Tko uzme plavo pismo taj je papak!"


Snimio: Vanja

Post je objavljen 23.03.2009. u 12:32 sati.