Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stifmeister

Marketing

KujizamZmijski pogled, ljuta faca, nos do plafona i otrov koji konstantno izlazi na usta. Promatraš ju i čini ti se kao da je sam vrag ušao u nju. Pitaš se zašto ne može biti pristojna i normalno se ponašati. Onda shvatiš da je to jače od nje. Naime, njezina bolest ima ime. Riječ je naravno o kujizmu iliti ekstremnoj ženskoj bahatosti, fenomenu koji nema previše obožavatelja među nama muškarcima.

No, kako prepoznati curu koja boluje od kujizma? Najlakše je po bahatom pogledu. Ona gleda okolinu kao da joj se gadi. Apsolutno se nikad ne smije, osim ako od toga nema neku korist. Isto tako, pristojna je samo prema ljudima od kojih može nešto dobiti. Inače je bezobrazna, kao da ju roditelji uopće nisu odgajali. ''Makni se od mene, odvratan si'' i ''Odjebi, debilu'' rečenice su koje će uputiti i najpristojnijem muškarcu ako joj priđe. S obzirom da vole same sebe više od svega, većina kujističkih sljedbenica ulaže puno u svoj izgled: odjeća mora biti izazovna, frizura i boja kože savršeni. Dobar izgled im daje moć u odnosu na muškarce, a to je ono što njima treba: pravo da druge gledaju s visine...

Valja razlikovati dvije vrste kujizma: eksplicitni i prikriveni. Na curama koje krasi eksplicitni kujizam se odmah na prvi pogled vidi ekstremna bahatost i možeš ih zaobići u širokom luku ako se ne znaš s tim nositi. Pogled, držanje i odjeća jasno ti kažu s kim imaš posla. No, tu je i prikriveni kujizam, kada cura izgleda normalno i pristojno a tek kad joj priđeš pred tebe diže impresivni kujistički štit, što zna biti krajnje frustrirajuće, a mnoge je dečke čak i povrijedilo. Nedvojbeno se puno teže nositi s prikrivenim kujizmom, koji se u radikalnim slučajevima može pojaviti i tek na trećem ili četvrtom spoju.

Postoji nekoliko teorija zbog čega se kujizam pojavio, no niti jedna od tih teorija nije u potpunosti dokazana. Neki stručnjaci misle da je kujizam plod kapitalizma, koji od modernih ljudi traži da gaze sve pred sobom na putu do uspjeha, pa se uz takva pravila igre bahatost nameće kao vrlina. Drugi pak vjeruju da se ovaj fenomen popularizirao s RMB muzikom, koja promovira zmijske poglede, nos do plafona, žensku bahatost i seks s nabildanim tamnoputim siledžijama poput Chrisa Browna. Ne smijemo zanemariti ni ''teoriju zla'', koja kaže da zlo postoji na ovom svijetu oduvijek, a kod žena koje su bile potlačene se navodno zlo oslobodilo tek nakon emancipacije.

Nemaju ni svi muškarci jednak stav prema kujističkim djevojkama. Doduše, većina ih prezire i bježe od njih kao od crnog vraga. No, postoje i oni koji kažu: ''njih mi je najveći gušt potrošiti i odbaciti kao krpu'', pa se nerijetko događa da nabildani macan nakon seksa takvu curu izbaci iz auta golu nasred Sljemena. Ne smijemo zaboraviti ni dečke koji tvrde: ''najveći mi je gušt ukrotiti bahatu'', i zbog toga potencijalnu partnericu traže upravo među sljedbenicama kujizma.

Zanimljivo, čak i zavodnički stručnjaci tvrde da je kujistički štit tek obrambeni mehanizam koji ženama služi da eliminiraju mlakonje, dosadne i nedovoljno uporne muškarce. Valja joj samo pokazati da nisi impresioniran, pokazati svoju vrijednost, reći joj samouvjereno da prestane glumiti ono što nije pa štit ubrzo biva slomljen. Iza njega se skriva nesigurna ženska osoba, tvrde bariteljski velikani, no ipak navode i da postoje u diskoklubovima djevojke koje su toliko narcisoidne da ni nisu za drugo nego za jednokratnu zabavu, a također ima i dosta psihički poremećenih od kojih treba bježati.

Kujizam je nemoguće iskorijeniti. Živimo u društvu s iskrivljenim sustavom vrijednosti i gledanje drugih s visine uvijek će biti popularno. I dok se bahatost iz čistog mira upućena muškarcu od strane muškarca obično rješava prijetnjama, unošenjem u lice i fizičkim obračunom, na žensku nepristojnost najbolje je reagirati potpuno hladno, nezainteresirano, kao da si iznad njezinog nivoa. Njoj je cilj da te razljuti i povrijedi, ali ti moraš ostati neimpresioniran. ''Jadna, boluje od kujizma, život joj je pakao,'' misao je koja ti valja proći kroz glavu i odmah ćeš taj susret lakše podnijeti.

Ima li smisla probijati kujistički štit i tražiti normalnu žensku osobu koja se skriva ispod njega? Ako netko ima volje, samo naprijed. Riječ je o jednom lijepom izazovu koji je stvoren samo za najupornije. Međutim, gdje god se pojaviš uvijek će u tvoj blizini biti i pristojnih nasmiješenih djevojaka s kojima će ti biti gušt provoditi vrijeme od prve minute, pa se postavlja pitanje ima li smisla trpiti nečiju bahatost, pa makar i lažnu, ako već ne moraš.


Post je objavljen 23.03.2009. u 10:05 sati.