Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Putovala iz Britanije do Australije na eko način

Jedna je zaštitarka okoliša iz Velike Britanije odputovala na vjenčanje svojoj najboljoj prijateljici u Australiju na načine koji najmanje onečišćuju okoliš, piše Telegraph.co.uk. Osim toga, bila je i djeveruša na vjenčanu pa je svečanu haljinu nosila u svom ruksaku. Tridesetogodišnja Barbara Haddrill tako je proputovala 18 zemalja i to na najrazličitije načine – vlakom, autobusom, biciklima, pješice, čamcom pa čak i konjskom zapregom.

Barbara inače živi u kućici na kotačima (kamp kućici) u središnjem Walesu u kojoj struju dobija iz male hidroturbine koju pokreće voda iz obližnjeg potoka, a grije se na drva iz obližnje šume. Budući je ekološki osviještena, nije željela iz Britanije u Australiju putovati zrakoplovom, čime bi bilo proizvedeno 5.6 tona CO2, te je koristila načine koji manje onečišćuju, odnosno izračunala je da je njeno eko putovanje zagadilo Zemlju s 1.0 CO2, što je mnogo manje kada se usporedi sa zrakoplovima.

Putovanje je trajalo 7 tjedana, a pot natrag trajao je 10 tjedana, s time da je od Pariza do Velike Britanije vozila bicikl. Na putovanju je pisala blog i onda ga objavila kao knjigu Babs2Brisbane.


Post je objavljen 22.03.2009. u 12:17 sati.