Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Ribe

OK, vegetarijanka sam. Da, prezirem lov, ali sam s vremenom naucila ne uzimat stvari k srcu jer nazalost ne mogu promijeniti nikoga. Posebno je tesko prihvatiti da tradicija nije uvijek dobra, primjerice kad su pokusali obnoviti borbe s bikovima negdje u Zagori ili gdje je to vec bilo -pokusavam zaboravit takve stvari.

I onda procitam ovo:
Ribari

C/P clanka objavljenog u 24 sata jer ne znam da li se cuvaju ili brisu iz arhive.

Ribari se namučili izvući jato od 300 morskih pasa

Ribari pretpostavljaju da su morski psići teški svaki oko 4 ili 5 kg, a zajedno više od tone. Ekipa se prilično namučila dok ih je sve izvadila iz mora
20:10 | 19.03.2009. | Piše: D. M., A. K., I.Z.

Još smo u krvi. Gulimo kožu ribi i pripremamo ulov za prodaju na ribljoj tržnici, rekao je zadovoljno ribar Marino Arman iz Novigrada. Sa svojom posadom je ribarskim brodom od 15 metara u luku Mandrač uplovio s bogatim ulovom, jatom morskih pasa u mreži. Mreže je postavio na deset milja od obale na otvorenome moru, a iako je očekivao dobar ulov, i njega je iznenadilo što je uhvatio. Pretpostavlja da su morski psići teški svaki oko četiri ili pet kilograma, a zajedno više od tone. Ekipa se poprilično namučila dok ih je sve izvadila iz mora.
- Uhvatili smo pravo jato morskih pasa, kostelja i kadela. Ima ih više od 300 mladih komada. To stvarno nikad nisam doživio - pohvalio se Arman, koji je ribar već godinama i iskreno uživa u tom poslu.
Nakon što su pristali u luku, ribari su se bacili na posao. Uhvaćenim morskim psićima skinuli su kožu, a čiste mesne filete spremili su u hladnjaču za prodaju. Dio ulova će spremiti u komadu.


Pa kak mogu!?! Uvijek se naglasava da se smiju loviti samo odrasli primjerci. Kak je to u ovom slucaju dozvoljeno? Bolje mi je kad ne citam novine cry

Post je objavljen 20.03.2009. u 11:55 sati.