Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gaupe

Marketing

Od kuda namaknuti novac za smanjenje proračuna?

Javni službenici su jaki, tj njihovi sindikati i ne daju ni lipe.
Iako je istina da je naša državna adiministracija administracija preobimna, preskuopa i preplaćena u odnosu na gospodarstvo.
No gdje još možemo uštedjeti novac
Evo mjojih prijedloga:

1) Smanjiti izdatke za Crkvu; uključujući i vjeronauk

2)ukinuti ili bar smanjiti izdvajanja za Hercegovinu, izgradnju njihove infrastrukture, njihovo zdravstvo, socialu i penzije za HVO. Imaju oni Međugorje pa nek naplaćuju porez njima.

3) Odustati od projekta Most Pelješac

4)Povući vojsku iz Afganistana

5)ukinuti subvencije u poljoprivredi i ribarstvu. To su ionako neprofitne djelatnosti koje nanoste samo štetu; izmišljena radna mjesta koja bi trebalo zamjeniti proizvodnjom, što je za sada nerealno i zbog svjetske recesije a i zbog nesposobne vlade. Jeftinije da im damo socialno nego da pokrivamo njihove gubitke plus da im dajemo plaće.

6) Nacionalizirati svu imovinu stečenu nelegalnim putem. Sve ono što je utvrđeno državnom revizijom da je privatizirano nelegalno plus da se oduzme SVA imovina pravomoćno osuđenima za gospodarski kriminal, korupciju i sl.... naravno da da bi se moglo osuditi još masu njih, al ajmo za početak ovima rjetkima oduzeti imovinu.


Sa kojim od ovih prijedloga se slažete i koje biste još prijedloge dodali.

Naravno mislim kad bi se ovo primjenilo, proračun bi bio osjetno lakši te bi bilo moguće smanjiti PDV na 20%, ukidanje participacija u zdravstvu, manji troškovi studentima za studiranje, veće invalidnine civilnim invalidima koje su sramotno niske.


Post je objavljen 20.03.2009. u 11:00 sati.