Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Mudra sova vas gleda ...

Znate li sa koje vas zagrebačke fasade gleda ova mudra sova? wink


Snimio: Vanja

To je zgrada u kojoj se nalazi sjedište škole stranih jezika Sova d.o.o, a čiji je zaštitni znak ova pametna sova. Zgrada se nalazi u Prilazu Đure Deželića, broj 19.
(na fasadi se nalazi i zapisana godina 1873., no taj datum je vezan samo uz zgradu, ne i Školu stranih jezika, provjerio sam u školi)

Usput, kad smo već kod škola stranih jezika, neki od vas će se sigurno sjetiti vremena otprije 20-30 godina kada je učenje stranih jezika izvan škole bilo neizostavno povezano sa samo dvije gradske ulice, Vodnikovom i Varšavskom, i tek su rijetki pomišljali na učenje u nekoj drugoj instituciji (recimo SUVAG-u, u bivšoj ulici Anke Butorac, a sadašnjoj Kneza Ljudevita Posavskog.

Centar za strane jezike u Vodnikovoj 12 je i nadalje suveren u svojoj ulici (iako ima i konkurenciju, na broju 6 su Vita jezici d.o.o.). No imenom i spomenom Varšavske ulice se sad diče najmanje tri škole: već spomenuta Sova d.o.o. (koja je naslijedila već desetljećima poznatu maskotu sove), zatim Svjetski jezici Zagreb d.o.o. te Nova Varšavska d.o.o..

A ako ste se pitali što sova radi na pročelju kuće u Prilazu Đure Deželića, a nije u Varšavskoj, tad pročitajte OVAJ članak.



Snimio: Vanja

No, vratimo se mi na početak, sad je jasno da najpoznatije zagrebačke sove, one na krovu bivše zgrade Sveučilišne knjižnice, imaju i svoju manju i mlađu sestru! wink

Post je objavljen 20.03.2009. u 09:18 sati.