Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Gdje izlazis?

Netko u disko, ovaj ili onaj, netko u Tkalcu, netko na Opatovinu...

A ja, tj. moji clanci : ), u Glasniku Srca Isusova i Marijina, u medjugorskom Glasu mira, eto nedavno i u 24 sata :), a sada i u Radosnoj vijesti!!! Konacno...U broju od veljace, koji nam je upravo stigao...Sa svojim clankom o 3. Americkom misijskom kongresu CAM3, kojeg sam im poslala jos u rujnu...

Tako da kad vec ja do sada nisam obisla citav svijet, to ce uciniti barem moje fotke i clanci, buduci se Radosna vijest salje svim nasim misionarima diljem svijeta, a stavili bas ovu moju otkacenu (razbarusenu) fotku:
Image Hosted by ImageShack.us
U majici male sv. Terezije, s njenim natpisom: "Zeljela bih optrcati svijet, i navijestati Tvoje ime!"

A cak su mali Victor i Lili, videci tu fotku, komentirali (namjerno vam necu prevesti :)
Victor: "Hm, despeinada..."
Lili (vazno): "Como siempre!"

Image Hosted by ImageShack.us

Ovdje cu staviti samo zavrsetak toga clanka, objavljenog na 4. stranice, uz 4 fotografije...

"Bas kao sto sam na velicanstvenoj zavrsnoj misi, na nogometnom stadionu Quita, s preko 30.000 uzvanika, stotinjak biskupa i kardinala, te vise stotina svecenika, tijekom svecanog cina Pretvorbe, kada je Papin izaslanik izgovarao cudotvorne rijeci pretvorbe: “Ovo je moje Tijelo, koje ce se za vas predati”, pomislila i osjetila da je Isus ovdje mislio i na svoje proslavljeno Tijelo, na svoju Crkvu – Tijelo Kristovo, na sve nas tamo fizicki i duhovno okupljene misionare, koji smo doista duzni potpuno se predati, do posljednjeg atoma snage, i do posljednjeg daha, za spasenje svekolikog covjecanstva, pocevsi od onog – sebi najblizeg – vlastitog brata, kolege, sunarodnjaka, pa tek onda dalje, do najudaljenijih krajeva svijeta...

Kao sto ce i uciniti novih 15-ero misionara – redovnika, redovnica i laika, medju kojima i jedna citava obitelj – roditelji s 3 maloljetne djece, koji su, na zavrsetku ovog svecanog i velicanstvenog misnog slavlja, uz poseban papinski blagoslov, i sluzbeno poslani na svoje nove misijske destinacije (Kina, Afrika i dr).

I kao sto su sportasi cijelog svijeta, bas u vrijeme ovog misijskog Kongresa, na Olimpijadi u Kini, pred svijetom pokazivali svoja sportska umijeca, vjestine i dostignuca – do kojih su dosli iskljucivo upornim radom, vjezbanjem, zrtvom i odricanjem, tako smo i mi – misionari citavog svijeta, zavrsnom sv. misom na sportskom stadionu u Quitu, citavom svijetu zeljeli pokazati duhovna postignuca Katolicke Crkve, zajedno s olimpijskim sportasima, obvezujuci se i dalje trajno raditi na sebi, neprestano stremeci visem i boljem, prenoseci taj zdravi duh na sve oko sebe, svoje domove, domovine i na citav svijet!

Posebno potaknuti i primjerom neumornog i revnog apostola sv. Pavla, u ovoj njegovoj misijskoj godini:
“Ne znate li: trkaci u trkalistu svi doduse trce, ali jedan prima nagradu! Tako trcite da dobijete. Svaki natjecatelj sve moguce izdrzava; oni da dobiju raspadljiv vijenac, mi neraspadljiv!” (1. Kor 9, 24-25)

I kako bismo na kraju zajedno s njime, ne samo u svoje osobno ime, vec u ime svih za koje smo odgovorni, sve svoje brace, svojih kolega, sunarodnjaka i citavog covjecanstva mogli reci: “Dobar sam boj bio, trku zavrsio, vjeru sacuvao!” (2 Tim 4,7)

Drina Cavar,
misionarka laikinja
Zajednice Krista Misionara Molitelja,
Quito, Ekvador
rujan 2008


Post je objavljen 19.03.2009. u 20:56 sati.