Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Masakr na Mrežnici i extreme kayak u Francuskoj

Odgledao sam nešto što sam i preporućio u jednom od prijašnjih postova svima. Stipe Božić i njegova serija o rijekama Hrvatske.

Osobno stvarno cijenim gospodina Božića, njegov entuzijazam, rad za GSS i njegove dokumentarce. No ovo na Mrežnici mu nije baš trebalo u životpisu.

Totalni masakr jedne prelijepe rijeke i jednog vrlo atraktivnog sporta kao što je rafting. Stvarno ne mogu naći niti jednu jedinu pozitivnu o dokumentarcu. Posebno u dijelu filma o divljim turistima te pohlepnim ljudima koji Mrežnicu žele uništiti komercijalizacijom.

Ja sam prvi da se ne uništavaju slapovi od sedre. No pravilnom edukacijom izvođaća i turista uživati se može i u krhkim i nježnim rijekama kao što su Mrežnica, Zrmanja i Krka bez neke veće štete na okolinu.

No to tako ne ide u ovim krajevima. Ne treba se razmišljati!!! Ili može sve ili ne može ništa!

A tekst o Mrežnici i raftingu?? Nije bio baš najbolje sročen. Neinformativan i čudan. Doduše nije čudno da se Stipe bojao, kada mu se vodić baca panično u čamac na pola metra visokom slapiću. I ja bi se bojao na njegovom mjestu.

Nadam se da će dalje dokumentarac biti bolji i da će Stipe ipak rijeke opisati sa strane koje mu bolje leže, a to je planinarenje...

Eto morao sam se izjadati. A da sve ne bude tako crno evo jedan lijepi filmić o kayakingu u Francuskoj. Dakle kada uzmeš u jedndžbu nekoliko vrhunskih kayakaša, dodaš mrvicu dobrog snimatelja i sve to začiniš mrak montažom te na kraju dodaš kap dobre muzike, dobiješ hranu koja pljeni sva ljudska ćula.

Ako imate dobru vezu kliknite na HD, nećete požaliti..


French Tour 2008 from pion stephane on Vimeo.

Post je objavljen 19.03.2009. u 20:32 sati.