Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mesomeso

Marketing

SVE SU ŽIVO POKRALI I UNIŠTITLI !!!

PREDSJEDNIK MESIĆ JE ODLUČIO PO TKO ZNA KOJI PUT

ISMIJATI HRVATSKI NAROD



On je rekao da „steže remen“ i da zbog štednje neće putovati u daleku Australiju, Novi Zeland i Brazil. Predsjednik RH, Stjepan Mesić je sve godine za svoja dva mandata putovao po stranim zemljama – ali zapravo mi građani nikada nismo znali što je bio cilj njegovog putovanja. Ali svejedno Mesić je najavio odlazak na Samit u Bugarsku, Jordan te SAD. Iz Ureda predsjednika kažu: da se nadaju da će Mesić, do kraja mandata otputovati i u zemlje koje je kazao da sad neće.



U Hrvatskoj je kriza, a predsjednik Sabora RH, Luka Bebić mijenja i kupuje (sve) bolje luksuzne stanove. Bešćutni Hrvati ne pitaju Bebića odakle mu novac? Za predsjednika Sabora Bebića i njegovu obitelj nema recesije? Oni se iz malo manjih luksuznih stanova sele u malo veće luksuzne stanove. Tko zna po koji put Luka Bebić je uspio prodati svoje luksuzne stanove, a jedan od njih je u Petrinskoj ulici u centru Zagreba, te kupiti stan na Ružičnjaku. Bebićevi imaju velebnu obiteljsku kuću u Metkoviću, koju su njegovim roditeljima dodijelili partizani na korištenje. Imaju na moru vikendicu, koja je prava vila. Luku Bebića, kaže nije sram što je bio u partizanima i u Savezu komunista. Očito ga nije ni sram ni glavobolje naroda – koji živi u bijedi i neimaštini… S čime se sve gotovo svakodnevno suočavaju hrvatski građani – nikog nije briga. Hrvatski strah od „istine“ je velik. No, „izbrisani ljudi“ (sad) traže pravnu državu Hrvatsku.



Ovih dana je otkrivena nova masovna grobnica u Huda jami u Sloveniji, u kojoj su i brojne hrvatske žrtve, koje su bez suđenja poubijali Titovi partizani. Navodno u Hrvatskoj još ima oko 20.000 partizana, koji primaju boračku penziju, koju im treba oduzeti. Na raznim razinama treba pokrenuti i poduprijeti inicijativu: da svijest o zlodjelima – koja nas nikud ne vodi, izađe na vidjelo. Padaju mi na pamet samo dvije stvari – počeo sam pisati o ratu: (prvo) Stjepan Mesić kao predsjednik SFR Jugoslavije 1991. i (drugo) Stjepan Mesić kao predsjednik Republike Hrvatske od 2000. – 2010. Pa stoga smatram da za njega ne bi trebalo biti više mjesta u politici, odnosno da bi trebao odgovarati za svoja nedjela.



Državni proračun je u dramatičnoj situaciji: njegovi prihodi u 2009., biti će za 11 milijardi kuna manji nego što se to očekivalo. Kad govorim o državnom proračunu RH, nikad se nešto slično nije dogodilo, da je njegovo punjenje teško i upitno… Problem više nisu samo smanjeni prihodi od poreza, iako je PDV-e 22 %, nego pad potrošnje. Proračunski gubici u recesiji, nastali su i padom BDP-a.. Ali očito je da manjak nije samo 11 milijardi kuna, nego on je vjerojatno i daleko veći. Hrabrih radikalnih rezova u ekonomiji i gospodarstvu i dalje nema. Nezaposlenost građana postaje sve veća. No, i privatni poslodavcu su najavili otpuštanje radnika. U veljači ove godine inflacija se ubrzala na 4,2 %, dok bolničke usluge su poskupjele za 101,7 %. U svim gradovima u Hrvatskoj, presušuju sve „porezne kase“, u kojima je sve manje novca.



Sindikalne vođe (SSSR, Spomenku Avberšek i Krešimir Sever i dr.,) je 16. ožujka 2009., primio na Pantovčaku Stjepan Mesić. Između ostalog njegov savjetnik za gospodarstvo Dubravko Radošević je kazao, tj. naglasio: kako predsjednik želi se upoznati sa sadašnjim stanjem socijalnog dijaloga i do kuda se došlo u stvaranju društvenog konsenzusa. Mesić je upozorio, da je jako važno ako se želi da antirecesijske mjere uspiju, ponovo je naglasio – da je potreban konsenzus. Savjetnik Radošević je kazao da: više nema sumnje da je recesija u Hrvatskoj, a da najnovije vladine mjere govore da će doći do promjene na bolje..





I katolička crkva podupire Vladine mjere. Nadbiskupa Marina Srakića i predsjednika HBK primio je premijer Ivo Sanader. A zaključak tog susreta je bio da država i Crkva su u dobrim odnosima. Na ovo sve htio bih zaključiti kako Sindikati i Crkva se bacaju „ničice“ pred noge griješnim i ništavnim političarima u Hrvatskoj.



U Bjelovaru, 17. 03. 2009.



BRANKO STOJKOVIĆ

Post je objavljen 17.03.2009. u 16:27 sati.