Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata utorkom donosi....presedan i kartu za Nightwish

U Zaljevskom zvuku večeras nam gostuju The Shamrock. Radi se o bendu iz Opatije, Lovrana, Rijeke, Kastva....koji svira Irski folk. A time ćemo ujedno i najaviti svirke za St Ang...ovaj Patrick's weekend u Palachu. Također, najavit ćemo i festival Minival i feštu Heart attack.A onda u 21 sat Prženje etera. I opet djelimo jednu kartu za Zagrebački koncert skupine Nightwish.
Ali to nakon sljedećeg.

Naime, večeras u Prženju etera imamo presedan. Po prvi put vrtimo i u album tjedan kutku imamo bend iz Hrvatske i to još iz Rijeke. Dakle, radi se o bendu One Piece Puzzle i njihovom novom albumu 13 zlatnih hitova. Kako je album baš to, hit do hita, nešto najbolje izašlo u zadnjih par godina u Hrvatskoj i jasno konačno jedan žestoki rock, alter, metal, industrijal ....album nakon što nam je godinama iz major labela bila uglavnom servirana zašećerena voda (čast iznimkama npr. Father), neću pretjerano ga analizirati, već svima preporučujem neka poslušaju CD jer to je pravo zadovoljstvo.
No ipak par riječi.
Generalno album je podijeljen u dva djela. Prvi dio su industrial (rock, metal noise, punk) pržilice od kojih vrijedi izdvojiti najbržu stvar na albumu "Želim biti seljak veseljak" gdje Ratkin ulet u stvar krikom, pomalo asocira na Anselmov ulet na The Great Southern Trendkill. Jasno tu je ultimativni hit "Derem! Rokam! Guzim!", pjesma "bager faker" i "Ne jebi bez kurca" "latinski lover" perverzija.
Zatim nakon kratkog instrumentala s razbijanjem boca imena "Žnjiha" slijedi malo mirniji i psihodeličniji dio albuma. Naime tu su dvije psihodelične industro pjesme "Princeza polucija" stvar s jako melodičnim refrenom i nizom atmosferskih mikrofonija na gitarama, još jedan od potencijalnih singlova, te pjesma koncipirana kao one dječje bajke na nosačima zvuka (Crvenkapica, Ježeva kučica i slično) imena "Mala i medo" ali za razliku od bajka kojima su brača Grimm i HC Andersen i B. Čopić odrezali lascivne elemente i asocijacije, OPP-ova bajka ih je puna.
A druge dvije uvjetno rečeno lakše stvari su meni omiljena LSD gdje vozi pentatonski rif i tekst o psihonautiranju. A druga lakša je OPP, malo da se predstave, kažu nešto o sebi i što su po horoskopu.
Ipak, onda pred kraj imamo još jednu pržilicu "Kanta meda" da bi album zatvorio loop od 30 minuta koji nam poručuje da neće stat.
I onda još jednom zavrtite CD.A bit će i Šta se priča kutak: Krist Novoselic, bivši basista Nirvane je rekao kako, nakon što su pred par godina izbacili pjesmu You Know You're Right, više neće izdavati nikakve pjesme koje su djelomično snimili s Kurtom dok je ovaj još bio živ.
Ipak rekao je da imaju mnoštvo live materijala, ali nije najavio nikakvu mogućnost izlaska DVD-a ili nešto slično.
A Trent Reznor iz Nine Inch Nailsa je preko svog Twitera (neka fora na internetu) rekao kako se
Chris Cornell toliko osramotio sa svojim novim albumom Scream, da se on zbog toga osječa neugodno. Inače Scream je producirao Timbaland poznat po radu s Justin Timberlakeom i takvom gnjus ekipom. No mi ćemo se prisjetiti sretnijih dana karijere Cris Cornella sa Soundgardenom.A bit će i Maidena i Cathedrala i svega....

24 tisuća poljubaca šalju vam MT, MG i MZ !

Post je objavljen 17.03.2009. u 14:49 sati.