Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Eko-Zadar: Humanitarna izložba ‘Aktivizam kroz objektiv’ od 21. ožujka do 1. travnja

KLIK
Predsjednica udruge Eko-Zadar Atana Grbić Martinović istaknula je kako Zadar još uvijek nema dostatnu infrastrukturu potrebnu za korištenje bicikala u svakodnevnom prometovanju.

Na današnjoj konferenciji za novinare, udruga Eko-Zadar najavila je nadolazeću izložbu 'Aktivizam kroz objektiv', koja će biti postavljena u Arsenalu od 21. ožujka do 1. travnja, a program su predstavile Atana Grbić Martinović i Dea Šago.

Izložba "Aktivizam kroz objektiv" dio je projekta "Bez buke i smrada biciklom do grada" kojim udruga "Eko-Zadar" nastoji potaknuti građane na češće korištenje bicikla u svakodnevnom prometovanju, budući da je riječ o zdravom, ekonomičnom i ekološki prihvatljivom načinu prometovanja.

Na izložbi će biti predstavljeno 45 fotografija koje su pristigle na prošlogodišnji natječaj 'Moj bajk', na kojoj je s najboljom fotografijom pobijedio Ivica Ivčević.

Osim poticanja biciklizma i korištenja bicikla kao svakodnevnog prijevoznog sredstva, ova izložba je i humanitarnog karaktera. Tako će u ponedjeljak, 23. ožujka, biti održana aukcija izloženih fotografija, a sav prihod namjenjen je kupnji motornih invalidnih kolica za studenticu Sveučilišta u Zadru Marinu Buru.

Photobucket

Predsjednica udruge Eko-Zadar Atana Grbić Martinović istaknula je kako Zadar još uvijek nema dostatnu infrastrukturu potrebnu za korištenje bicikala u svakodnevnom prometu. Biciklističkih staza u Zadru ima oko 11 km, i to pretežno oko Višnjika i Vitrenjaka, dok ih u samom centru grada gotovo da i nema, kazala je Grbić Martinović.

Nedostatak takve infrastrukture problem je i za osobe s invaliditetom, pa će u tu svrhu na otvorenju izložbe biti prikazan i kratak film snimljen u suradnji s Marinom Burom, studenticom s invaliditetom, koji će prikazati koliko je zapravo komplicirano invalidnim osobama studirati u Zadru i kako je njihovo samostalno kretanje od jedne do druge obrazovne ustanove nemoguće bez tuđe pomoći.

Photobucket

ekozadar.org


Post je objavljen 16.03.2009. u 19:34 sati.