Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zion noiZ večeras u 19:30 donosi

U emisiji Zion noiZ večeras (19:30 sati ) će se slušati Dubioza Kolektiv.

Evo što kaže wikipedia o njima.

"Dubioza kolektiv (poznati i kao jednostavno Dubioza) je bosanskohercegovački glazbeni sastav. Njihova je glazba mješavina reggaea, duba i rocka uz jake političke poruke.

Dubiozu su 2003. godine osnovali bivši članovi sastava Gluho doba Against Def Age: Adisa Zvekić, Almir Hasanbegović i Adis Zvekić iz Zenice te Ornamenata: Brano Jakubović i Vedran Mujagić iz Sarajeva. Kasnije su se sastavu pridružili gitarist Armin Bušatlić, bubnjar Senad Šuta, te Orhan Oha Maslo.

Svoj prvi album, nazvan jednostavno Dubioza kolektiv objavljuju u travnju 2004. U prosincu iste godine objaljuju EP nazvan Open Wide, na kojem su gostovali dub glazbenik Benjamin Zephaniah, te Mush Khan iz pakistansko-britanskog sastava Fun-da-mental. U lipnju 2006. objavljuju svoj idući album Dubnamite na kojem je gostavao sastav Defence iz Tuzle, te francuski umjetnik Niköll. Sljedeći album nazvan Firma Ilegal objavljuju 2008. Nastupali su na mnogim festivalima u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj, te u Mađarskoj, Srbiji, Italiji, Nizozemskoj, te u drugim zemljama."



Post je objavljen 16.03.2009. u 14:32 sati.