Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Riječki ekološki pokret upozorio na povezanost policije i HDZ-a

Mićo Antolović, član Riječkog ekološkog pokreta, danas je održao konferenciju za novinare ispred zgrade Policijske uprave Primorsko - goranske, čim je želio ukazati na povezanosti policije i HDZ-a.
Naime, prilikom posjeta Ive Sanadera brodogradilištu 3. maj, prošlog četvrtka, Antolović je želio postaviti transparent s natpisom "Jebo te most Pelješić", kojeg je danas izvjesio na presici, te je namjeravao dijeliti letke u kojem ukazuje na ekonomsku neisplativost gradnje Pelješkog mosta.
A sa sobom je imao jaja koja je namjeravao dati članovima sanaderove delegacije, kako bi ih sami sebi zabili u glavu.
Međutim policija mu je onemogućila postavljanje transparenta, dijeljenje letka i jaja, a Antolović je cijeli dan proveo uz policijsku pratnju.
Zato je zaključio kako policija radi u korist HDZ-a, budući ništa taj dan nije smjelo omesti Sanaderov boravak u Rijeci, što je osim 3. maja uključivalo i posjetu Novom Listu i skup u Teatru Feniceu kojim je obilježena 19. godišnjica riječkog HDZ-a.

Dodao je da kada su članovi Riječkog ekološkog pokreta protestirali protiv gradnje autoceste za vrijeme Račanove vlade, da im prosvjed nije bio onemogućen.
Stoga je Antolović zatražio ispriku i provođenje zakonskih mjera protiv onih koji su ga spriječili u akciji.
Na kraju su djelatnici policije od Antolovića zatražili uklanjanje transparenta, što on nije htio učiniti, pa je stoga bio legitimiran.
No na kraju nije priveden u policijsku postaju, vjerojatno zbog velikog broja kamera i medijskih kuća na događanju.

MT

Post je objavljen 16.03.2009. u 11:58 sati.