Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/motorobi

Marketing

Kamiondžija

Nije prošlo ni desetak dana od mog ribarenja po hrvatskom jadranu kad ono već mi uletija drugi posao. Sretnem ja jednog svog poznanika koji vozi kamione i upadnem u priču sa njim. Ono klasika, ko, šta, di, kako itd. Nakon što sam mu reka kako ništa neradim kaže on meni da jedan čovik što ga on zna traži vozača šlepera pa ako me volja to raditi može me preporučiti. Uredu, kažem ja, idem pokušati pa šta bude. I tako se ja dogovorim sa tim čovikom šta ima svoje šlepere da vozim šleper na relaciji Split-Bosna-Italija. Međutim nakon petnaestak dana ja sam napustio i tu rabotu. Razloga su bila dva.

Prvi razlog je bio zdravstvene prirode. Naime od očeve smrti počele su mi se događati neke čudne stvari kao što je lupanje srca pa nelagoda u prsima pa nekakve vrtoglavice, glavobolje itd. Te čudnovate pojave znale su se kod mene pojavljivati nekad svako dva-tri dana a nekad i rijeđe a nekad i češće, nije bilo pravila. Da stvar bude interesantnija ja sam se naobilazio raznoraznih doktora međutim niko ništa konkretno da mi nađe. Stoga sam odlučio da neću ništa raditi dok neriješim svoje zdravstvene probleme.

Drugi razlog zašto sam brzo odustao od vožnje šlepera u međunarodnom transportu su financije. Izračunao sam da mi se apsolutno neisplati raditi za 8000 kuna mjesečno koliko sam trebao imati za taj posao. Jer, izračunao sam kad odbijem hranu i ostale prateće troškove koje imam dok se vozam sa kamionom po Bosni, Hrvatskoj i Italiji ne ostane mi ni za papar. Odnosno, da bi ti ostala neka kinta na kraju mjeseca onda se moraš uhvatiti apsolutne štednje i gledat smanjit troškove na sve načine.

To znači da trebaš nositi plinsko kuhalo, prenosni hladnjak i ostala sranja tako da možeš kuhati sam sebi kad staneš na neko odmaralište ili jesti one katastrofalno očajne sendviće od 3 eura na talijanskim benzinskim pumpama. Iskreno da kažem ja tada jesam bio malo financijski ugrožen ali isto tako daleko sam bio od socijalnog slučaja pa sam reka sam sebi nije mi za potrebu da se patim.

Tako sam ja lipo opet bio bez posla i ništa nisam radio nego sam se uhvatio u koštac sa svojim zdravljem. Kako sam riješio problem sa zdravljem o tome ćemo u sljedećem dijelu.

vidi motorobi.com

Post je objavljen 16.03.2009. u 09:18 sati.