Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prije-braka

Marketing

Kupaonica s pedigreom

640

Negdje je netko rekao da je za uspješan brak potrebno imati 2 kupaonice.
To naravno nije glavna osnova braka, ali kad sam malo promislila pa nije to ni tako loša ideja.
A s brakom ili bez njega, to je manje sada bitno željela bih imati veeeeliku i lijepu kupaonicu, jednu baš iz snova.
Da je veličine 5 x 4 m, sa svijetljim pločicama, velikim, ne onim malim što ih ima na stotine, sa što manje vidljivim fugama.
Da ima veliku kadu, ali pravu, ne ono kutno čudo koje zauzima toliko prostora, a ne možeš pošteno stati u njega. Jedna stvar koju mrzim sa svojih 180 cm je kada legnem u kadu, a koljena vire van kao dva košćata, štrkljasta čuda. Znači dugačka i duboka kada.
Dotok tople vode neograničen. Isto tako ne volim kada je bojler na struju i onda od pune kade bude samo pola, a ona koljena tek tada izgledaju jadno i poplavljelo.
Mora biti topla, onako jako topla da mi nije hladno kad sam gola, ne podnosim hladnoću, ali opet da nije sauna i da ne padam u nesvijest od vrućine.
Ispred umivaonika bi bilo ogledalo 1,2 x 1,2 m s nekim pomalo antiknim zlatastim okvirom, ništa prekičasto, ali kad se pogledam kao da se nalazim unutar slike.
Moja kupaonica bi morala imati prozor, ali pravi pravcati veliki prozor, ne onaj minijaturni izgovor za prozor, a ventilator koji ne vodi nigdje ne dolazi u obzir. Prozor nije tu zbog želje da me susjedi gledaju već da u kupanicu ulazi puno dnevnog svijetla i da se može porozračiti i da ležim u kadi i gledam kako vani pada kiša, ili zimi snijeg.
Police bi trebale biti staklene, a one koje bi stajale na podu po mogućnosti teških metalnih okvira.
Ručnici su posebna priče, veliki, mekani, onako napuhani kada ih se pritisne da se ulegnu i opet vrate nazad.
U mojoj kupaonici iz snova ne bi bilo perilica, sušilica, krpa i sredstava za pranje. Ne bi bilo ništa što ne bi služilo za kupanje, uljepšavanje ili opuštanje. Definitivno bi izgledala kao da se u noj boravi, a ne kao apoteka da se pohvalim gostima.
Bila bi potpuno privatna, tamo ne bi nitko išao na wc i nitko ju ne bi koristio osim mene... osim ako ne želim društvo u kadi. I još jedna stvar u nju bi se ulazilo samo iz spavaće sobe.
Moja kupaonica...o kojoj još uvijek mogu samo sanjati.

Post je objavljen 15.03.2009. u 21:43 sati.