Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demijan

Marketing

Brojke i slova...


I dalje su u igri.... čita se sve što i gdje god, bilo kakavih slova... a bogme i računa gdje god ima brojeva, čitaju se dvoznamenkasti i troznamenkasti brojevi sa reklama, autobusa, tramvaja, televizije...

Sam zove Didu, bake, prabaku, ujaka, šalabahter stoji na frižideru-pa kad zaželi čuti nekoga od njih, pita dal može i zove SAM!

U četvrtak idemo doma iz vrtića i krene priča:
M: Čuj Malac, koliko nas ima sad doma?
D: 3
M: koliko će nas biti kad se beba rodi?
D: 4
M: A ako ti i tata odete šetati? Koliko nas ostaje doma?
D: 2
M: A ako dođu dida, baka i druga baka? Koliko nas je onda doma, ako tate i tebe nema?
D: 5
M: A tata i ti se vratite-koliko nas je onda sve skupa doma?
D: 7
M: A bake i dida odu doma? Koliko nas ostaje?
D: 4, kad se beba rodi...

Nije da se hvalim, ali, nije li to preteška jednađba za klinca koji još nema 5 godina????

Jučer me pita šta će kad više neće iči u vrtić? Odgovaram da će još iči neko vrijeme u vrtić, a onda ide u školu, a on se ljuti, pa mi odgovori-ali mama, šta ću ja u školi kad sve već znam!

Navečer je konstatirao da bez njega ne mogu haklati Harry Pottera jer mi neide (istina, nemam pojma kud se mora iči i kaj se radi), i definitivno mi treba suflirati-što njemu ide savršeno dobro vodi me i vidi sve ono što ja ne vidim... i onda mi sve to začini sa rečenicom: Vidiš mama kak sam ja pametan! A-ha! (i ja krepam od smijeha.... roflcerek)

Pun svakakvih priča i anegdota, zaključaka i razmišljanja.... stvarno mi se čini puno stariji od uskoro 5 godišnjaka, i stvarno, kaj će on u školi za godinu-dvije kad sad već zna pisati, čitati, slovkati, računati, zbrajati i oduzimati, a polako i množi.

"Čarobna ploća" čini čuda, a i "Dora istražuje" sa svojim engleskim malim lekcijama... Spužva je blagi izraz za njega... on je hard koji se krca podacima koji ostaju zabilježeni neizbrisivo, a ja polako razmišljam kako vrijeme prolazi, i kako mi dijete odrasta u predivnog dječaka koji je nesebičan (čuva zadnji zalogaj čokolade za tatu i mene), želi svima pomoći i pokazati koliko zna i želi-u svim smislima...





Post je objavljen 15.03.2009. u 06:45 sati.