Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uups

Marketing

STRAŠNA BIČA IZ NAŠIH DAVNINA!!!!!

Mnoga vjerovanja kroz prošlost čovječanstva su se ispostavila netočnim ili nikad nisu dokazana.Pa tako i lista sljedečih biča.

Vukodlak-je čovjek koji može mjenati svoj oblik u vučji.Ova zvjer se spominje od davnina ali tek u srednjen vjeku su njegovu trasnformaciju povezali s punin mjesecon.Postoje razne legende i svakakve variacije ali najčešča verzija je da se vukodlakon postane ako te ugrize drugi vukodlak za vrjeme punog mjeseca i jednini način za ubit vukodlaka je srebreni metak/šiljak u srce ili odrubljivanje glave.



Vampir-jedna od domačih zvjeri.Skoro svugdi u svjetu postoje mitovi o krvopijama,ali verzija kakvu najčešće povezujemo s vampirima dolazi s Balkana i Istočne Europe.Vampir je čovjekolikog izgleda,ali mnogo snažnij i vrlo zeznuto biče za srest u mraku.Vampiri ovise o ljudskoj ili životinskoj krvi. Najpoznatija verzja govri o vampiru kao suprerbrzom supresnažnom nemrtvacu koji se može pretvarat u šišmiša.Iako je tako močan ima svoje slabosti smeta mu luk(češnjak),svjetlo,sveta voda,križ i sunce.Vampiri nemaju odraz u ogledalu.Pouzdani način za rješit se vampira je da mu probodete srce kolcem dok spava.da se postane vampiron treba te ugrist vampir.Najpoznatij pripadnik ove vrste je Grof Dracula.



Divovski psi-postoji više divoskih pasa u više mitologija i svaki ima svoju ljepote,ali i svaki je opak do bola.
Kerber-je troglavi pas koji čuva vrata Hada(grčko podzemlje ,tamo idu sve duše).Kerbera je nekoliko junaka uspilo ukrotit od kojih je najpoznatij Heraklo.Koji je to učinia to u svon 11 zadatku.
Garm-je u nordijskoj mitoloziji divovski pas koji čuva vrata Hela (slično ka Kerber).Za vrjeme Ragnaroka če se borti s Tyrom i na kraju če jedan drugoga ubiti.
Fenrir-Je divoski vuk.Sin Lokija i Angrbođe. Fenrir je okovan od bogova no narasti će i postati prevlik za okove, a onda će ubiti Odina za vrijeme Ragnaröka. Kad potpuno naraste gornja čeljust dodirivati će mu nebo, a donja zemlju. Nakon što ubije Odina, Odinov sin, Viđarr, ubiti će Fenrira tako da će ga ili ubostu u srce ili mu otkidati čeljusti.



Sirene-Iako ih zamišljamo slične Tritonu( polu čovjek polu riba,sin Poseidonov).Sirene u grčkoj mitolgiji imaju žensku glavu i ptičje tjelo(slično Harpijama),tek kasnije dolazi verzija o ljepoticama s ribljin repon.Pitate se šta je tako opasno kod ovih napasti???Navodno glas sirene može čovjeka na svakakve gluposti šte j predočeno u mitu o Odiseju gdje su Sirene svojin pjevanjem namamljivale pomorce na hridi gdje ih je čekala smrt.



Kraken-je jedno od najpoznatijih morskih čudovišta.Prvi ljudi koji su vjerovali u Krakena su bili Vikinzi.To je čusvište gigantskih razmjera koje je bilo u stanju potpoiti svaki brod.Često se prikazivalo ka divovska mješanca između lignje i hobotnice.



Divovi-ogromni humanoidi.Zbog svje veličine uz njih se često veže ogromna snaga,a ponekad i manjak inteligencije.Postoji mnogo vrsta divova ali necemo svaku opisivat nekgo nabrojit samo neke.Kiklopi(divovi s 1 okom),Arzi (divovi sa 100 očiju),Nephilimi(obični divovi opisani kao ogromni divlji ljudi)



Vodorige ili Gargoylei-su biča koja žive među nama po danu kao okamenjeni kipovi na vrhu kuča.Tjekon noči kipovi ožive i otimaju i jedu djecu.Po nekom viđenju vodorige su bili ratnici koji su štitili čovječanstvo ali ih je neko prokleo i od tada žiivo samo noču i puni su bjjesa.



Orkovi-u germanskoj mitologiji orci su barbarska čovjekolika bića, zelene kože, šiljastih ušiju, crne kose, bez obrva i s dvjema kljovama. Orci su po predanjima uništavali sve pred sobom i bili su vječni neprijatelji ljudi.



Bazilisk-je kralj reptila i prikazuje se kao divovska zmija koja ubija pogledom,a toliko je otrovna da ostavlja za sebon otrvni trag dok gmiže.



Trolovi-su stvorenja iz nordijske mitologije.Oni su dosta nezgrapni i žive u divljini.Razlikuju se njihovi opisi ali obično imaju velika stopala i nos i dalkava tjela.Vrlo su neprijateljski raspoloženi prema ljudima.Neka vjeovanja govore da su to nočna biča i ako ih zatekne sunce da se pretvaraju u kamen.



Rusalka-je biče iz slavenske mitologije.One žive u jezerima i rjekama.Postoje dvi vrste ali nas zanimaju samo "Istočne Rusalke" jer su one zlobne.Prikazuju se kao žene sa zelenon,mokron koson.Te djevojeke su zavodile muškarce i onda ih mučile i ubijale.Navodno Rusalke nastaju kad se mlada djevojka utopi ili od nekrštene djece čije su se majke utopila.Ako se rusalki kosa osuši ona če umrit.




Gorgone-su ženska stvorenja s očnajcima i zmijskom kosom.Posebno je opasno pogledat lice gorgone jer te skameni.Gorgone su katkad prikazivane sa zlatnim krilima, bakrenim pandžama i veprovim kljovama.



Chupacabra-je zvjer iz Puerto Rica i Mexica.Iako se opčenito povezuje samo kao uništavaoc stoke(posebno koza).Ova mala napast izaziva strah na ton području.Nisan uspia nač puno o ovon stvorenju ali navodno čovjek koji sljedi Chupacabru dobije snažne glavobolje i to joj omogučuje da pobigne.



Kentaur-je muškarac do prepona ,a onda sljedi konjsko tjelo .Iako mnogi od vas kentaure gledaju sa simpatijon oni to ne zavrjeđuju.Kentauri šeću šumama i vole samoču.Često se prikazuju kao surova,raskalašena biča i nekulturne pijanice.Oni su vrsni ratnici.Naravno postoje i iznimke popout Hirona koji je bi ljubitelj umjetnosti,lova i medicine.One j učio neke od največih junaka i bio je vrlo dobar u izvlačenju ljudskih talenata na površinu .Također je bio sklon proricanju sudbine.



Minotaur-ima glavu bika i tjelo čovjeka.Opaka je to zvjer koja se nalazila u sredini labirinta na Kreti.Hrania se ljudskin žrtvama,ali je na kraju pobjeđen od strane Tezeja.Mintaur je nastao nakon što je Minos Poseidonu žrtvova bika kojeg Poseidonnije odabrao u nadi Poseidon to neče primjetit.Zato je poseidon opčinio Minosovu ženu da se zaljubi i u bika,a bika učinio divljim.Na kraju je bik oplodio Minosovu ženu,a plod je bio Minotaur.



Post je objavljen 14.03.2009. u 21:22 sati.