Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Docekujemo ovaj Uskrs sa pola godine novicijatskog staza

Image and video hosting by TinyPic

.

Veliki pozdrav iz novicijata!!! Stvarno je prošlo puno vremena od posljednjeg pisanja. Odmah vam se želimo ispričati. Zbog obaveza i raznoraznih stvari, nismo uspjeli naći vreme za pisanje.

Tko nas već duže prati mogao je zaključiti da smo već u šetom mjesecu novicijata. DA, 8. ožujka smo obilježili i slavlje pola godine koja je već iza nas. U poljednjem mjesecu se dogodilo puno zanimljivih stvari. Već su počele posjete budućih novaka, tj. sadašnjih prednovaka iz različitih provincija. To je već jedan znak da se naši zavjeti približuju. Prije par vikenda su bili prednovaci iz Lombardiske provincije, nadamo se da im je naša zajednica ostala u lijepom sjećanju, te da smo ih uspijeli mal ohrabriti da se odvaže i krenu sljediti Krista po don Boscovu načinu. Mi redovno odlazimmo na korizmene konferencije, na kojima su gosti različiti biskupi. Konferencije su na temu svetog Pavla. Slušanje tih konferencija je jako zanimljivo i korisno za naš duhovni rast. Evo dok pišemo ovaj tekst, čujemo glasove prednovaka iz Sjeverno Istocne Provincije tu iz Italije. Oni su isto tako došli posjetiti novicijat, tj. njihovu buduću kuću. Ne mođemo zaboraviti ni česte duhovne obnove koje pripremamo za mlade, baš u ovo korizmeno vrijeme priprave sve ih je više, tako da smo zatrpani s poslom. Nije da se žalimo, naprotiv, drago nam je što ima posla, jer je to naš salezijanski način posvećenja. Kontemplativni u akciji, poput don Bosca.
za fotografije-KLIK-

Preporučujemo se u vase molitve. Neka vas u vašem radu i kršćanskom svjedočenju prati zagovor Marije Pomoćnice i sv. Ivana Bosca.


Post je objavljen 14.03.2009. u 16:23 sati.