Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fanny7

Marketing

KULTURA KOMUNIKACIJE

Svakodnevno se u svojoj okolini, u medijima, u obitelji, nalazimo u situaciji da komuniciramo međusobno. Komuniciramo u prometu, u trgovinama, na šalterima, kod liječnika...
Nivo naše komunikacije ovisi o odgoju koji smo ponijeli iz vlastita doma, vlastite obitelji, možda i o našem temperamentu i naravi.

Način komunikacije ovisi i o mentalitetu. Mi Hrvati se volimo busati o prsa da smo dio Europe, a samim time i pripadajuće kulture ophođenja. Doduše, ne znam baš da li je ta Europa dobar primjer, jer ta njihova kultura često zakaže i na površinu ispliva da i nisu tako daleko od Balkana, koliko oni misle da jesu. Pogotovo naši dobri prvi susjedi Slovenci...

No, da se vratim u vlastito dvorište.
Najbolji primjer komunikacije je naša politička scena.
Oni koji su plaćeni da vode državu i vode nas u boljitak, bez obzira bili to vladajući ili opozicija, komuniciraju ponekad poput piljarica ili pripitih gostiju u birtiji.
Ono što mi najviše smeta je nedozvoljavanje da svatko kaže što misli i da ga pri tome nitko ne prekida. Znam da se uglavnom ne slažu u mišljenjima, ali osnovno je pravilo - ne upadati nikome u riječ. Doduše, mislim da bi o tome brigu trebali voditi i voditelji emisija i pri tome ne pokazivati svoju subjektivnost...

Što su nam bliže lokalni izbori, moramo se pripremiti na svakodnevno iskakivanje iz pašteta političkih opcija, a na nama je da odlučimo. Uz Božju pomoć. Jer jedino nam Bog može pomoći u situaciji u kojoj se nalazimo.

Ovo što slijedi, skinula sam s you tube-a, a ideju mi je dao iBloger.
Malnarova "Noćna mora" i njezini specijalni gosti - Mladen Schwartz i Ana Lučić.
Gledajući ih, samo me nešto zanima - da li su stvarno uvjereni u svoju ideologiju, ili samo privlače medijsku pozornost.

Snimka je stara nekoliko godina, a možda i nije najsretniji primjer odabrati Noćnu moru. A i dotićnih u posljednjih nekoliko godina baš i nema u medijima, pa je red da vas podsjetim.

Kome se gleda, neka pogleda oba filmića do kraja...
Ne preporučuje mlađima od 12 i osobama s finim uhima...





Budite mi dobro

wave & kiss



Post je objavljen 12.03.2009. u 17:00 sati.