Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/amarissa

Marketing

P.S. I javite nam kada dobijete posao, to i nas čini srećnima :)

Gdje ste nacijo? Blogosfera me odavno nije vidjela. Moja greška. Počelo se radit i život se sveo zadnjih par mjeseci uglavnom na posao-kuća-eventualno kava ili kakav izlazak.
Međutim zadnjih mjesec dana imam slučaj. Krenulo je da sam jedan dan dobila jedan mail sa neke infostud stranice kako sam uspješno poslala natječaj za posao tvrtki Uti d.o.o. Mislila sam da je došlo do neke greške i samo se nasmijala i izbrisala mail. Za dva dana je opet došao mail sa iste stranice sa istim sadržajem samo sam ovaj put prijavu slala Elephant Co d.o.o.

E tu mi je sve to postalo sumnjivo. Otiđem na tu infostud stranicu i dočeka me prozorčić sa tekstom: Infostud, u saradnji sa Ministarstvom za dijasporu Republike Srbije i partnerima, realizuje projekat koji ima za cilj da podstakne, omogući i podrži zapošljavanje i povratak stučnjaka iz dijaspore u Srbiju. Kako bi to bilo moguće, značajne su nam informacije o vašem radnom iskustvu i potrebama, stoga vas pozivamo da popunite anketu.

Stranica slična našoj Moj posao.hr. pomaže pronalasku posla onima koji hoće radit. Mislim sve to divno zvuči ali nije mi jasno odakle njima moj mail i opće ideja da sam slala preko njih neke prijave. Opet sam izbrisala mail i prešla preko toga.

Sutradan su me OPET dočekala 4 maila. Dva su sa naslovom- Lako do posla.
U prvom su mi javili: kako sam „uspešno konkurisala za poziciju Stručni saradnik u sektoru marketinga sasedištem u Beogradu u kompaniji Slaviamed d.o.o.“ I da mi žele sreću na konkursu. A drugi je imao isti sadržaj samo mjesto Slaviamed. d.o.o. sam uspešno konkurisala u kompaniji Farmalogist Beograd.
Ostala dva maila su bila ko oni prethodnih dana da sam uspješno poslala prijavu još dvije firme.

Po tome gledano ja ništa u životu ne radim nego šaljem prijave za posao u drugoj državi a oni mi naravno požele sreću na konkursu.
Nemam pojma odakle je krenulo to ali mi polako počinje ići na živce. Spamanje je nešto što me iritira. Al ovo prelazi granice spamanja jer sa navodno već upisana u te neke konkurse za koje nisam slala nikakve podatke za posao koji opće nije tražen u tim firmama. Naravno da sam pročačkala web stranice Farmalogista i Slaviameda.

Ko tu koga poteže za nos ne znam al su prešli granice. Net na svu sreću ima opciju da sam te mailove filtrirala i da se više neće pojavljivat. Al mi svejedno dižu tlak. Gdje su nestali oni stari spamovi- kupite ovo i ono?
Ima li tko od vas sličnih iskustava?

Post je objavljen 11.03.2009. u 14:16 sati.