Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaljevski zvuk & Prženje etera (20 do 22 sata) donosi najavu albuma 13 zlatnih hitova sastava One Piece Puzzle i NAGRADE! Karte za Nightwish

Večeras nam u goste u Zaljevskom zvuku dolaze One Piece Puzzle. Popričat ćemo o njihovom novom albumu "Trinaest zlatnih hitova" koji bi trebao izaći krajem tjedna i ekskluzivno ćemo poslušati par novih stvari.
A u tijeku je i nagradna igra ZZ-a i GC-a (Glazbenog centra) u kojoj možete osvojiti bubanj Mapex.A u Prženju etera djelit ćemo karte za Nightwish (2. travanj 2009. Zagreb) negdje na polovici emisije, pa se spremite i tko nazove 212-043 i odgovori na nagradno pitanje, dobit će kartu.

Nasville Pussy su nam spremili još jedan komad visoko kaloričnog Rock and Rolla. Radi se o njihovom novom albumu From Hell to Texas, odnosno iz goreg u najgore.
I odmah u glavu, bugi riff, križanac ranog Aerosmitha i AC/DC-a u pjesmi zvanoj Speed machine. Malo je smekšana distorzija u odnosu na prošle albume, ali zato je više izražen, ne znam kako bi rekao.....pa jasno filing!
Onda iduća From Hell to Texas je furiozna rock punk pjesma. Sve što vam treba za "gud filing". Tu i gitaristica i basistica benda preuzimaju uloge back vokala, što će činiti tijekom albuma.
Onda nam slijedi pjesma lijepog naslova Drunk Driving Man. Onako highway rock, kao što se kaže za pijanu vožnju po autoputu. Osim toga, jeli, ova pjesma ukazuje i na komičnu stranu ovog parti benda. Humor se nastavlja na southern rock komadu Lazy Jesus. Gitarski twang, usna harmonika i komični osvrt na novi zavjet, odnosno o Isusu kojemu se nije dalo popravljati stolice, pa je odlučio propovijedati i govoriti ljudima da su u krivu, a i tu mu je nešto smetalo. Upravo takva pjesma je sve što svijetu momentalno treba kada svakakvi fundamentalizmi jačaju.
Slijedi nam I'm so High, onako AC/DC numera.
Onda se ponovno vračamo u brže vode s pjesmom Aint your bussenes, koja koristi riff kojeg je patentirao Motorhead, ono tana nana i opet....pa znate.
I favorit, Dead Man Can't Get Drunk. Naime pjesma nam daje odgovor na vječna ljudska egzistencijalna pitanja koja postavlja svjesnost o smrtnosti. Dakle, odgovor je: bojimo se smrti jer se više nikada nećemo moći napiti. Recimo ovako, ako smo ateisti, nema ničega pa niti cuge, ako smo krščani u paklu će nas kazniti tako što nam neće dati cugu, a u raju dobri ljudi ionako ne žele piti (iako je svojedobno ljeni Isus, budući da mu se ništa pametnije nije dalo raditi, vodu pretvarao u vino). Dakle preostaju nam religije što propovjedaju reinkarnaciju. Samo pitanje je koliko je dozvoljeno alkoholizirati se, a da se u idučem životu ponvno reinkarniramo kao ljudsko biće kako bi ostvarivali esencijalno svojstvo čovjeka, a to je opijanje.
Onda opet jedna pržilica Late Great USA.
Zatim je vrijeme za pjesmu Pray For The Devil. Još jedna brza rockerica i još jedan favorit.
Why,Why,Why je još jedna pjesma koja postavlja pitanja, no malo je previše melodična i to mi je nekako najlošija stvar na albumu. Pretipične harme koje smao imao prilike čuti kod nekih meni ne baš omiljenih sastava i to, jasno, nije neki plus.
Onda opet jedna southern blues rock numera Stone Cold Down. Dobra je za napit se.
I za kraj highway rock Give me a Hit Before I Go.
Sve u svemu, vrlo dobar Rock and Roll album, no malo sporiji i skuliraniji nego što smo navikli od ovog benda. Mogu oni i bolje.
Inače napomenimo da je album snimljen u studiju country legende Willie Nelsona.Šta se kuha kutak. New York Dolls su objavili ime njihova novog albuma što će izači 5. svibnja ove godine. Zvat će se "Cuz I Sez So" ili na Hrvatskom Ivo Sanader. Zanimljivo je da će se na albumu naći nova verzija njihova starog hita Trash (što također na Hrvatskom znači ......) pa ćemo tu pjesmu i poslušati.Post je objavljen 10.03.2009. u 14:23 sati.