Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dextermorgan

Marketing

Midnight Movie (2008) (V)

Režija:
Jack Messitt

Uloge:
Rebekah Brandes, Daniel Bonjour, Greg Cirulnick, Mandell Maughan, Stan Ellsworth, Melissa Steach, Jon Briddell, Michael Swan, Michael Schwartz, Justin Baric



U malom predgrađu, grupa prijatelja odluči prisustvovati ponoćnom prikazivanju kultnog filma strave i užasa. Bezazleni teenageri ni ne slute da je redatelj istog tog filma, prije pet godina skrivio krvavi bijeg iz psihijatrijske klinike, te da je još uvijek na slobodi.
Kad ponoćni film počne, ekipica se izruguje crno-bijelim prizorima. Ali oni se prestrave kad ubojica zakolje jednog od svojih prijatelja...na ekranu! Ekipa ubrzo shvati da ubojstvo nije ničija spačka. Zaključani su u kinu, a ubojica iz filma im je na svakom koraku.
Uhvaćeni između stvarnosti i ekrana, postaju li oni nenaklonjene zvijezde samog filma kojeg gledaju?

Ovo je definintivno jedan od onih filmova koji na početku ne izgledaju previše obečavajuće, ali na kraju ispadne skoro pa savršena zabava za ekipu. Naravno, skinuo sam film čim je izašao, ali uvijek bi na red došao neki šrot. I naravno, jučer je došlo do dvoumljenja između: "I'll Always Know What You Did Last Summer" i "Midnight Movie". Naravno, izabrao sam ovo drugo i nisam nimalo požalio. "Midnight Movie" je pravo osvježenje među svim ovim "crappy" kopijama klasika iz '80ih. I u ovom filmu ima nekoliko malih povezica s "The Texas Chain Saw Massacre", ali gotovo neprimjetno.
Ono što me najviše impresioniralo je dizajn ubojice. Napokon se pojavio cool killer koji je istovremeno i strašan i smiješan. Jest da ima neku čudnu tehniku ubijanja (neka vrsta ultra-velikog i oštrog vadičepa) što postaje pomalo dosadno nakon nekoliko ponavljanja, ali na kraju uvijek ispadne zabavno.
Glumci su isto za svaku pohvalu, a pogotovo glavna glumica koja je stvarno odradila "top-notch" posao i uvjerljivo je odglumila svaki trenutak svoje pojave. Osim nje, ima ih još odličnih, ali i iritantnih poput njenog mlađeg brata koji 4 real nema pojma o glumi + užasno me iživcirao na kraju. Tjek radnje kreće glatko i brzo, bez kvazi-dosadnih scena i glupih dijaloga, što je prečesto u novijim horrorima, ali ne i u ovom. Moram priznat da mi je gledanje ovog filma prošlo malčice prebrzo iako ima pristojno trajanje (oko 80 min.), no to samo govori koliko je zabavan.
Gore spomenuti kraj mi se definintivno nije svidio, mada nije sam kraj kriv, već osoba koja na kraju preživi, no neću ić u detalje. Za napomenuti je to što zadnjih 20-tak minuta, radnja iz "survivala" prelazi u lagani "torture-porn". To mi je bilo čisto "whatever" jer se nekako nije uklapalo u cijelu radnju, te naveliko podsjeća na "TCM".
"Midnight Movie" ima svojih mana, ali također je jedno od boljih novijih ostvarenja koje vas definintivno neće ostaviti bez zabave.

OCJENA: 4/5

Post je objavljen 10.03.2009. u 11:51 sati.