Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framaruzici

Marketing

Obred primanja i obećanja u Framu Ružići

08.03.2009. godine... Dan žena... primanja u framu, produživanje obećanja, polaganje prvih obećanja u Frami Ružići. Ujedno i najvažniji dan za Ružićke framaše. Većina framaša je došla oko 16 h kako bi ponovili ulaz, čitanja, postavili stolove, tj. kako bi bili potpuno spremni za naš dan. Uzbuđenje je raslo a framaši iz drugih Frama su počeli lagano pristizati. Svečana sveta misa započela je u 18 h. Sve framaše, roditelje i prijatelje je pozdravio ružićki župnik fra Nikola Spužević, a nakon toga sv. misu je započeo regionalni duhovni asistent Frame za Hercegovinu fra Sretan Ćurčić uz koncelebraciju nekoliko svećenika. Fra Sretan nas je oduševio svojom propovijedi. Vjerujemo da su svi pažljivo slušali njegove mudre riječi i izvukli dobre pouke. Misno slavlje uveličala je svojim pjevanjem Frama Posušje a slavlju su gostovale i Frame iz drugih hercegovačkih župa.
Ove godine u našu Framu primljeno je dvoje mladih, petnaestero framaša je produžilo obećanja, a petnaestero je dalo svoja prva obećanja da će u životu slijediti put sv. Franje.
Nakon sv. mise imali smo domjenak u župnoj dvorani. Hrana, ples, prijatelji i glazba... Što nam je više potrebno za pravu zabavu. Za glazbu je bila zaslužna grupa ''Alcatraz''. Okupili smo se u velikom broju, pa se nadamo da će tako biti i u 10-om mjesecu u Mostaru na primanjima naših osmaša. Svi smo se razišli do 22 h. Ali svaka minuta je bila puna zabave, veselja, upoznavanja, pjevanja, pričanja... Bilo je odlično. Nadamo se da su se svi dobro zabavili, jer mi jesmo sigurno – SLIKE GOVORE SVE!!!
Još jednom želimo se zahvaliti svim Framama koje su došle uveličati ovo naše slavlje, svim roditeljima, prijateljima, framašima.
Mir Vam i Dobro

Ž.Mikulić/Frama Ružići

Foto: Obred primanja i obećanja

Post je objavljen 09.03.2009. u 17:29 sati.