Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/herostrat

Marketing

Feud(alizacija)

Čitajući glavne naslove dnevnog tiska saznat ćete važne informacije kao što su one koje govore o najdražim filmskim likovima splitskih pretendenata na gradonačelničku funkciju. Tako primjerice Kuret voli Bonda, Ostojić Forest Gumba (sic!) a Kerum Kuma (SIC! SIC!) Također ćete saznati kako je Anti Gotovcu provaljeno u auto salon. Bidan Antiša. Ako vas pak puca istraživački gen, onda ćete, čak i ne kopajući preduboko, otkriti i to koliki je Anti milokleez te eventualno koliko točno dlaka ima u njegovoj taft-svevremenskoj frizuri.

S druge strane, puno manje (izuzimajući Internet) ćete saznati o Kulmerovim dvorima – feudalnom lenu gosp. Todorića kojeg su, ovih dana, posjetili aktivisti «Zelene akcije» i «Prava na grad» nastojeći rezervirati smještaj u ovom hvaljenom objektu. Naime, prema Generalnom urbanističkom planu Grada Zagreba a onda i lokacijskoj dozvoli, riječ je o objektu javne namjene. Naravno da nisu uspjeli u svojoj nakani uz obrazloženje da hotel još nije u funkciji.
A da se ne bi opet pojavila skupina zgubidana i ljubomornika koji bi, vidi vraga, poželjeli usniti u dvorima gosp. Todorića, u postupku Izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba, predviđena je promjena namjene. Spomenutim Izmjenama i dopuna predviđene su tzv. «složene rezidencijalne građevine» i to, vidi vraga, na površinama većim od 15000 m2 (parcela gosp. Todorića iznosi 15100 m2). Koja slučajnost, a? Ali oće to, oće.
E sad, postoji i mali problem u cijeloj priči što termin «složena rezidencijalna građevina» ne postoji u Zakonu o prostornom uređenju i gradnji.
Inspekcija Ministarstva naložila je Poglavarstvu da obrazloži nepostojeći termin uz opasku da je za građenje u ovoj zoni neophodno i donošenje detaljnog plana uređenja. Ove neusklađenosti Poglavarstvo mora donijeti na novoj javnoj raspravi ili će Ministarstvo donijeti Odluku o obustavi od primjene Odluke o donošenju Izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba.

E sad, moje pitanje.
Koliko je vas čeljadi, koji smatrate ovo pitanje važnijim od npr. podatka koliki je Antin milokleez (ili broj Simonina ređipeta)? Malo jel'da?

Za odlikaše koji žele pročitati malo više – viđi ođe.


Post je objavljen 09.03.2009. u 14:55 sati.