Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rijeczivota

Marketing

KORAK ZA pat LUKU

Image and video hosting by TinyPic

Uopće ne mislim da sam estradna zvijezda

Svaki korak Marka Perkovića Thompsona mediji i javnost pozorno prate, pa tako i onaj za koji bi on najradije da nitko ne zna, jer smatra da spada duboko u njegovu privatnost. Ipak, svjestan je da može biti primjer onima koji cijene njegov rad i povode se za njegovim životnim načelima.
Činiti dobro na bilo koji način Thompsonu je nit vodilja pa je tako, kako je i obećao, pomogao pateru Luki Rađi koji i nakon pet i pol godina, koliko je prošlo od njegove teške prometne nesreće, ne gubi nadu da će prohodati i ponovno Božju riječ širiti s oltara bazilike Srca Isusovog u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Dok ne može tako, pater Luka svakodnevno širi evanđelje sms-porukama, kojih dnevno pošalje na stotine, te na misi u bolničkoj kapelici u Krapinskim Toplicama. Preskupu rehabilitaciju, na koju preko HZZO-a ima pravo samo mjesec dana godišnje, pater plaća iz donacija dobrih ljudi. To je ponukalo i Thompsona da dio prihoda, 25.000 kuna, od trećeg koncerta, održanog u Pazinu lani 22. prosinca, uplati pateru Luki. Čini se, još više od nužne mu financijske pomoći, patera je razveselio posjet njegova zemljaka, naime, njihova dva sela, Čavoglave i Ogorje, dijeli tek desetak kilometara zračne linije. No, upoznali su se tek prošlog Uskrsa kad je Thompson posjetio patera Luku u Krapinskim Toplicama.

Image and video hosting by TinyPic

Čime vas je pater Luka ganuo?- Dirnulo me kad sam čitao o njemu kao "sms svećeniku" čija je vjera jaka unatoč nesreći koja mu se dogodila. Potom su me dotaknule njegove sms-poruke koje su me oduševljavale i navodile na razmišljanje o Bogu. Zbog njegovih poruka radovao bih se svakoj nedjelji. Mjesecima mi ih je slao pa sam osjetio potrebu da ga upoznam. Dojmio me se, kako kažu, na prvu loptu, osvojio me životnom energijom, veseljem, riječima i ljubavlju prema našem kraju. Nisam mogao ostati imun ni na njegove osjećaje prema meni i mojim pjesmama. Pater Luka je poseban čovjek, ne samo u mojim nego i očima mnogih ljudi.

Pater Luka za vas obojicu kaže da ste Kristovi berekini...- Da, tko može protiv nas kad je Bog s nama. Mi smo spremni otvorenije boriti se protiv zla, mržnje, laži ali s molitvom na usnama. Na takvu otvorenost je mislio pater Luka kad je kazao da smo Kristovi berekini. Dosta smo, usudio bih se reći, slični u nekim ljubavima u životu. Obojica smo se odavali istim guštima, naime, pater Luka je obožavao motore u mladosti, ja danas vozim Harleya Davidsona, a obojica smo nekad vozili Javu 250. Tu je i naša ljubav prema našoj Zagori i tradiciji, ali i zaljubljenosti u našim mladim danima. Naime, on nije oduvijek svećenik, prošao je svašta u životu dok se nije zaljubio u Boga. Kroz priču o svom nekadašnjem životu, prije zaređivanja, vidio je i mene, a kroz priču o njegovom životu ja sam vidio sebe. Prošli smo slično djetinjstvo, samo što ja nisam postao svećenik. No, da budeš Kristov, kako kaže pater, ne moraš biti svećenik. Osoba sam puna života, htijenja, koja na malo drugačiji način živi vjeru.


..
Post je objavljen 09.03.2009. u 18:15 sati.