Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/p-a-t-o-l-o-g-i-j-a

Marketing

Poimanje ženstvenosti (psihijatrijski slučaj)

Žene, osim tjelesnih posebnosti, imaju i emocije. One vole pomagati drugima samo ako tako mogu potvrditi nadmoć koja je svojstvena svakoj suvremenoj ženi.
Ako je muškarac dovoljno snažan da zaniječe svoju muškost i zauzme pasivnu poziciju, veliki su izgledi da će biti sretan u vezi. Kao i njegova partnerica.
Do ovog revolucionarnog otkrića došao sam na šanku. Poslije nekoliko alkoholnih napitaka prijatelju se razvezao jezik i odjednom sam bio ulovljen u mrežu njegove intime.
- Sretan sam. Ne mogu vjerovati da mi se to dogodilo, objašnjavao je razgaljeno, Znaš i sam kako sam neuredno živio i sad je sve na svom mjestu.
- Znači, konačno si pronašao ženu koja je Britney za šankom, Mlakar u kuhinji i mama u krevetu?
- Da!, uzvratio je.
Toliku sreću dugo nisam vidio. Susresti ljubav svog života danas je prava rijetkost. Nije mi vrag dao mira pa sam naručio još jednu rundu. Zašto i ne bih kad mi je prijatelj gurao pod nos njihovu privatnost kao nošene gaćice svoje mlađe sestre.
- Mislim da zaslužujete jedno drugo, nastavljao sam. A čime se bavi tvoja draga?
- Ona je psihijatrica, izjavio je ponosno.
Oho, pomislio sam u sebi, život s psihijatrom sigurno će biti jako uzbudljiv. Poželio sam ga ohrabriti pa sam mu naveo primjer psihijatrice dr. Karen Norberg koja je godinu dana heklala anatomsku repliku ljudskoga mozga.
- Nevjerojatno.
- Da, mozak je izložen u Muzeju znanosti u Bostonu.
Tupo je piljio kroz prozirna tijela mladih novinarki za šankom. Pogled mu je prošao kroz zadimljeno staklo kafića, sve do Radićeve kojom su teturale pijane djevojke u zamašćenim kaputićima. Možda je na trenutak pomislio da bi mu njegova psihijatrica jednoga dana mogla uletjeti s nekom bizarnom idejom. Zamisli da ti žena dođe doma i kaže da ćete od danas komunicirati tako što će ona mislima ispisivati poruke po zidu dnevnog boravka. Njegov bi zadatak bio jednostavan - prepoznati ženin rukopis ako opet želi imati Britney za šankom, Mlakara u kuhinji i mamu u krevetu.
- Zašto si zamišljen?, upitao sam ga.
- Ne znam, čudno mi je to s heklanjem mozga.
- Jesi li se ikada zapitao zašto si tako sretan u vezi?
Slijegnuo je ramenima.
- Zato što je tvoja psihijatrica konačno pronašla svog pacijenta.
Nastavili smo gledati kroz prozirne novinarke na šanku. Radićevom su posrtale razularene skupine budućih majki.


Post je objavljen 09.03.2009. u 10:54 sati.