Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/grlogasci

Marketing

Održana 81.godišnja Skupština DVD-a Dubravica

Bok ljudi!!!

U subotu 07.03.2008.održana je 81. redovna, izborno, izvještajna godišnja Skupština DVD-a Dubravica.
Prostorije vatrogasnog doma bile su ispunjene do posljednjeg mjesta.
Skupštini su bili nazočni delegati vatrogasnih društava, bili su tu prijatelji ostalih udruga s kojima DVD surađuje od puhačkog orkestra, lovaca, kudova, sponzora…..
Ispred VZO Dubravica skupštini je bio prisutan predsjednik Dragutin Štritof, zapovjednik Dragutin Vidmar i tajnik Tomislav Horvat. U ime Općine Dubravica svojim dolaskom nas je počastio načelnik gosp. Franjo Štos.

Nakon pozdravne riječi predsjednika društva gosp. Ivice Stiperski te minutom šutnje odane počasti za sve preminule vatrogasce krenulo se u redovni rad Skupštine koju je vodilo radno predsjedništvo: Ivica Stiperski, Dragutin Vidmar, Ivica Levak ml.
Iz izvješća koje je pročitao tajnik društva Krunoslav Mikelec moglo se čuti koliko su vatrogasci Dubravice radili u protekloj godini. Naravno tu je uz sav rad bila spomenuta i proslava 80 godina DVD-a Dubravica, kao i to da se prisustvovalo proslavi dana Sv. Florijana i hodočastilo u nacionalno svetište u Mariju Bistricu.
O intervencijama, radu s mladima te odlaskom na vatrogasna natjecanja i svemu što se tiče zapovjedništva od inspekcijskog nadzora do opreme i tehnike također je bilo iscrpno objavljeno u ivješću tajnika.

U idućim točkama se pročitalo izvješće blagajnika koje je bilo zadovoljavajuće mada bi moglo biti barem malo više prihoda ali kaj je tu je, a potom se pročitao plan rada i financijski plan za 2009 koji je jako opširan ali kad je volje sve se da napraviti. Posebno treba istaknuti kako se krenulo u nabavu vatrogasnog kombi vozila za prijevoz vatrogasaca.
Članovi ovog društva dali su razriješnicu dosadašnjim tijelima upravljana, a potom su glasanjem svoje povjerenje ukazali Ivici Stiperski koji će i dalje biti predsjednik društva, a Dragutin Vidmar satri, novi zapovjednik.
Pošto se prošlu godinu podijelilo na proslavi dosta odlikovanja, priznanja i spomenica koje su članovi zaslužili, ove godine je dodjeljena spomenica za 40. godišnji uspješan rad u vatrogasnoj organizaciji gosp. Ivici Levak, brončanu plamenica za hrabrost i požrtvovnost zaslužno je dobio gosp. Matija Stiperski a trojici članova vatrogasne mladeži koji su od prvog dana u ekipi i nisu izostali niti jednom poklonjeni su kipići vatrogasca u akciji gašenja požara.


U pozdravnoj riječi gostiju obratilo se mnogo delegata koji su poželjeli puno uspjeha s čim manje požara i čim više ovakvih lijepih druženja,a posebno je bilo lijepo čuti načelnika Općine Dubravica koji je obečao da će ove godine vatrogasci osim zakonskih 5% dobiti dodatna sredstav za nabavu kombi vozila.
Nakon službenog dijela krenuli smo na plesni podi te se zabavljali do ranih jutarnjih sati uz dobro jelo i piće koje su pripremili domaćini, a sve nas je zabavljala grupa Pajdaši zagorja.

Do idućeg susreta i tipkanja sve vas pozdravlja vaš Tomek……


Post je objavljen 09.03.2009. u 08:34 sati.