Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

do pokera na svlačenje



Ja sam za ravnopravnost spolova, gorljivi pristaša, u svakom pogledu. Ravnopravnost spolova veliko je povijesno dostignuće, pokazatelj civiliziranosti, mjera humanosti društva. Ženske i muški nisu jednaki, ali su ravnopravni, i tako treba i biti. U skladu s tim ja sam za jednake mogućnosti ženskoj i muškoj djeci, jednakost pri zapošljavanju, jednaki udio žena u rukovodećim strukturama i na odgovornim mjestima u svim područjima života i rada. Svaki primjer narušavanja te ravnopravnosti beskrajno me ogorčava.

U skladu s tim iskreno smatram da i ljudi u braku trebaju jednako dijeliti sve kućne poslove, dapače, da i u seksu žene trebaju biti 50% gore, a 50% dolje, ne računajući položaje sa strane.

Teoretski je sve to u redu i nemam s tim nikakvih problema.

Praktički imam veliki problem. Došlo mi je vrijeme da se ženim. Želio bih što prije imati djecu i tako dalje. Problem izvire iz toga što sam u vezi s dvije djevojke i ne mogu se odlučiti.

Obje su svaka na svoj način jednako privlačne, s obje se jednako dobro slažem, obje su jednako dobre, vrijedne i pouzdane osobe, dapače - mogu reći i da ih jednako volim i kako da se odlučim? Iz toga izvire problem.

Ne varam ih. Obje znaju za onu drugu i požuruju me da se odlučim. To čini rješavanje problema urgentnim.

Jedna je u potpunosti za ravnopravnost spolova, za to da oboje supružnika jednako privređuju, te da dijele sve kućanske poslove, s tim da rezolutno odbija peglanje jer ga beskrajno mrzi i unaprijed je najavila da joj se gadi mijenjanje pelena.

Druga je u tom pogledu sasvim drugačija. Za nju je posao i karijera nužno zlo, ona uživa u domaćinskim poslovima. Još kao djevojčica najradije se igrala mame, kuharice i domaćice, uživala je pomagati svojoj majci i najavljuje mi da sada, kada je odrasla i napokon se može zapravo baviti onim čime voli - spremati kuću, kuhati, voditi domaćinstvo i ugađati suprugu i brinuti o djeci, nema namjeru da se toga odrekne. Naprosto je takva. Nepravda bi bila osujetiti je u tome, insistirajući na ravnopravnosti spolova oduzimati joj ono što je veseli i ispunjava.

Moje teoretsko prihvaćanje ravnopravnosti spolova ozbiljno je uzdrmano time što osjećam da me pomisao na život s drugom više privlači i, iskreno, grizem se i prezirem sam sebe osjećajući što sam tako slab, predbacujem si - što se ne mogu othrvati korumpiranosti da se prepustim lagodnijem životu.

Što napraviti? Kako ću odlučiti?

---------- BONUS: KOMBINATORIKA ----------

Razdiran neodlučnošću kao Buridanov magarac uživam se prepustiti maštanju. U jednoj maštariji imam dovoljna primanja da se moja supruga ne mora nigdje zaposliti nego se brine o domaćinstvu i djeci, ja se vraćam iz ureda, a ona je posvršavala sve po kući, pripremila ukusan ručak, te se prepuštamo tome da se svi zajedno veselimo zajedničkom životu. Nažalost, ne zarađujem toliko da bih nam to mogao priuštiti, a sumnjam da ću ikada zarađivati više. Pored toga, kakva su nesigurna vremena, (svakog čas se može ostati bez posla,) bolje je da dvoje u kući privređuju.

U drugoj maštariji ženim drugu djevojku, imamo dovoljno novaca da zaposlimo kućnu pomoćnicu da kuha, sprema, pere i radi sve ostale kućanske poslove, a nama preostaje samo s djecom raditi domaće zadaće i, kad ona pozaspu, tucati se do besvijesti. Nažalost, ni ona ni ja ne zarađujemo toliko da bi to mogli tako izvesti, a kada dođe i dijete (ili djeca), imati ćemo upravo dovoljno da možemo spojiti kraj s krajem.

Ono što je financijski sasvim moguće je da oženim obje i to bi me - moram priznati - najviše radovalo. Nas dvoje zaposlenih mogli bi raditi i prekovremeno i zarađivati sasvim dovoljno da prehranjujemo sve troje i naknadno pristiglu djecu i svi sretni i zadovoljni. (Valjda ne bi obje bile trudne u isto vrijeme.) Nažalost, ni jedna ni druga ne bi na to pristale. Žene su isključiva stvorenja, ne vole dijeliti muškarce, čekati na svoj red.

Možda… možda… kada bih našao kojeg dobrog prijatelja da nam se i on pridruži… Nas dvojice, njih dvije… Nas troje smo zaposleni, a četvrta brine o kući… Pa igramo belu u četvero! Ili poker na svlačenje!

Ova kombinatorika me iscrpljuje; ako se uskoro ne odlučim izgubit ću obje.






Post je objavljen 08.03.2009. u 07:25 sati.