Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/webstilus

Marketing

Napokon nešto pametno!


Dočekali smo i priznanje da nam je građevinska industrija u banani.


Nakon lažnih izjava kako za nove stanove nema zime, kako će cijena kvadrata čak porasti, napokon je istina izišla na vidjelo: nove zgrade skupljaju prašinu; kupaca ni za lijek.



Budući da je prodavanju magle došao kraj, napokon se dogodilo i nešto pametno: investitori su počeli iznajmljivati neprodane stanove. Navodno, kvadrat od 7 do 16 eura, ovisno o lokaciji. Dakako, i tu su pretjerali, ali već će tržište regulirati cijene. Na svu sreću, tržište ima svoje zakonitosti koje ne ovise o željama najmodavaca.



Dobra je vijest i to što će se ti unajmljeni stanovi, odluči li se najmoprimac za takvu opciju, moći kupiti, s tim da će se kupcu od cijene stana odbiti ono što je uplatio za najam.



Ako ni po čemu drugome, počeli smo, silom neprilika, ulaziti u Europu barem s neprodanim stanovima.



Dakle, odlučite li se za kupnju stana, najpametnije vam je najprije unajmiti na godinu dana stan koji vam je zapeo za oko. Tijekom tog razdoblja imat ćete priliku upoznati se sa svim prednostima i manama vašeg budućeg doma. A i vlasnik zgrade neće vam moći prodati rog za svijeću jer ćete znati bolje od njega koliko vrijedi kvadrat u kome ste živjeli.



Ova odluka građevinskih poduzetnika višestruko ide na ruku kupcima, a investitore će prisiliti da itekako vode računa o kvaliteti stanova koje grade, za što ih je - dok je trajala jagma za stanovima i dok su prodavali i ono što još nisu ni počeli graditi - bilo briga kao za lanjski snijeg.



Post je objavljen 07.03.2009. u 23:19 sati.