Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Kuhanje

Volim gledati emisije u kojima se kuha!
Nazalost (a mozda i srecu!) u Zagrebu nemam niti kabelsku niti internet tv da bih mogla gledati kuhanje po cijele dane kao kad odemo kod muzeve obitelji, recimo Two Fat Ladies i Gordon Ramsay pa cak i Jamie Oliver i jos puno toga. Odnedavno imamo flat rate koji je ujedno i brzi i kvalitetniji nego nasa stara veza pa bih mogla vise takvih emisija gledati pomocu nove tehnologije cerek ali nekako mi to nije gust. Cim nije na televiziji, imam osjecaj da gubim previse vremena blejeci u monitor, a to si ipak ne mogu, niti zelim dozvoliti u zivotu.

Lazem, naravno! Gledala bih ja i pomocu interneta, al nema se samokontrole! zujo

Na nasoj telki pogledam Kod Ane zatim je tu Vecera za 5 i Punom Parom.

U istom loncu ne gledam jer ne mogu naci ni jednu pohvalnu rijec za tu emisiju. Voditelj je los, gosti se prije emisije cijepe protiv karaktera, kuhari su dosadni i predstavljaju se u losem svjetlu, gostu kuharu (stranac obicno) su vjerujem oteli obitelj kako bi ga/ju prisilili na kuhanje u toj emisiji, a kuhari izazivaci jednostavno nemaju sanse za pobjedu. A ako i kojim slucajem pobijede, nagrada im je prsut. Najdosadnije mi je forsiranje vina i takozvane vinske kulture u Hrvata. Covjeku dodje zlo. Ali ne, oni ne reklamiraju vino! To je zabranjeno belj

Ovo za vino vrijedi i za Veljka Barbierija i njegove Jelovnike, gdje u svakom kadru drzi casu alkohola, a povremeno mu se zalomi i pokusaj kuhanja zasticenih i ugrozenih vrsta. Srecom, upozoreni su da se za takve stvari placa kazna pa su zamijenili zivotinje, ali to nisu naglasili. Za cudo Bozje, na tu je emisiju reagiralo i Ministarstvo kulture jer nisu objavili ispriku.

Bakalovic je pak prica za sebe. Da je zensko, za njega bi svi rekli da je posel dobil preko kreveta jer su mu emisije bazirane iskljucivo na samopromociji i food-fasizmu. Ak ne jedete svaki dan tartufe i boskarine zalivene pticjim mlijekom i uljem masline koja raste samo u jednom selu u Istri, onda zakaj uopce zivite!
Al eto, Rene nam je muskic pa je onda automatski strucnjak, a ne sponzorusa sretan

A sad ove koje gledam! Nema veze kaj u vecini slucajeva kuhaju piletinu, sampinjone i vrhnje. Nema veze kaj nema vegetarijanske hrane, tajlandske ili bilo kakvog odmaka od mesnih narezaka za predjelo i pudinga u desertu. Cim je nesto internacionalno, citaj inovativno, tom kandidatu odmah skinu ocjenu. Sistem ocjenjivanja je takodjer uzasan, ali barem se covjek nasmije, ili razljuti. Po potrebi!

Jedina i najveca zamjerka je na higijenu!!! Kandidati uglavnom ne vezu kosu dok kuhaju, kandidatkinje u pravilu imaju duge, namazane, nasljokirane, nagelirane nokte i hrpetinu prstenja na rukama. Fuj, fuj i jos jednom fuj!

Imam dugu i kovrcavu, dosta bujnu kosu i uvijek je vezana dok kuham. Nosim samo vjencani prsten na ruci i skinem ga dok rezem namirnice ili perem sudje koje mi nije stalo u perilicu. Mozda je to pretjerivanje za kucanske uvjete, iako sama tako ne mislim, ali kad ti dolaze gosti, onda je to red.

Nikako mi nije jasno da barem profesionalni kuhari, npr u Punom parom, ne inzistiraju da si svezu ljudi kosu i maknu sljokice s noktiju. Ipak, koliko god se ja zgrazala nad takvim prizorima, ipak gledam i pokusam se opustiti.

Anu mi nema smisla komentirati jer se ona bavi tzv visokom kuhinjom, koja je meni osobno nejestiva, ali volim vidjeti. Ne smeta me da mi na to netko kaze da sam najobicnija seljaca sretan ali mislim da moj organizam ne bi podnio tolike kolicine maslinova ulja, maslaca i ljutike (kaj je uopce ljutika!), cak ni na rijetke petke.

DA, puno gledam televiziju! Od sutra sam 36-ti tjedan trudnoce i nemam kaj drugo za radit osim cekati bebu i prigovarati svemu ostalome zujo

Post je objavljen 07.03.2009. u 13:47 sati.