Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/soniczoil

Marketing

NATJEČAJ ZA MUZIČARE!

Muzičarke i muzičari, skladatelji, DJ-ice!


Upravo smo otvorili natječaj za sudjelovanje u programu Škripulture koja se održava svaki mjesec u MM centru. Kultura promjene i Škripzikl zbrojili su redove i osmislili Filmsko-mimske večeri, obuhvativši nijemi film, predstavu, živu glazbu, pantomimu, crtiće, grimase i još koješta. Imamo skoro sve, a nedostajete nam upravo vi.

Ako ste zainteresirani improvizirati uz filmove Bustera Keatona, Charlieja Chaplina i ostalih nijemih velikana, kao i glazbom pratiti majstore pantomime prijavite se putem e-maila na adresu irena.curik@sczg.hr, s naznakom „Za škripulturu“. Natječaj je otvoren do daljnjega, jer ako se ne priključite ovoj Škripulturi, možete se priključiti onoj travanjskoj ili svibanjskoj ili lipanjskoj. Ne trebate imati diplomu Muzičke akademije, ne trebate imati niti maturu glazbene škole, bit će dovoljno da ste muzikalni i kreativni.

Potražujemo pijaniste, saksofoniste i bubnjare, trubače, gitariste, dj-e (za puštanje kojekavih semplova) i sve ostale koji se žele okušati u ozvučenju nijemih minijatura....



Pošaljite svoju biografiju, kontakt i snimku ili link. Snimku možete poslati i poštom na:

Teatar &TD (za Škripulturu)

Studentski centar

Savska 25

10 000 Zagreb



A onda vas mi pozivamo na probnu svirku...


A sad još malo o projektu...


Kućni teatar Škripzikl koji je ukrao ime vlastitoj predstavi, pronašao je istomišljeničko okrilje za svoje kazališno-mimske fantazije i nijeme, crno-bijele snove u ljudsko-prostornim kapacitetima Kulture promjene Studentskog centra. Škripzikl je ponudio mimske usluge, Kultura je zgrabila cijelu ruku i ponudila trajniju suradnju u obliku mjesečnih projekcija nijemog filma strukturiranih kazališnim obrascem proizvodnje mimskih minijatura posvećenih prikazanim filmovima. Tako je nastala prva Škripultura u Hrvatskoj. Filmsku selekciju također obavlja Škripzikl čiji se ukus počesto povezuje s radom Roscoea "Fattyja" Arbucklea, Bustera Keatona, Snuba Pollarda, Maxa Lindera, Harolda LLoyda i mnogih genijalnih drugih. Stoga ponosno objavljujemo da Škripzikl čeka opaka, sustavna proizvodnja izvođačkog materijala: na kraju sezone prikazujemo the best of.


A službeno je Škripzikl ovo:


Nijemi filmovi, glomazni otpad, crtić simboli koji se pretvaraju iz jednog u drugi, odbačeni koncepti, groteskni glazbeni performansi, dvolične ili višelične lakrdije, usitno sjeckana elektronska glazba, klaunovi živčenjaci, sample-ovi starih peći i baba s placa, klavirske žice na bas gitarama, grofovi, sluge, dadaisti i smotanci s bijelim licima. Objedinjeno jednom riječju – svašta, svašta, stvarno svašta, umjetnički producirano bu ha ha ha.



linkovi:

http://myspace.com/etuietuisoniczoil

http://myspace.com/etuiiowie


Post je objavljen 06.03.2009. u 21:15 sati.