Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

Petrokemija d.d.

Do 30. lipnja mineralno gnojivo po povoljnijim uvjetima plaćanja!

Članovi Uprave Petrokemije d.d. – Tvornice mineralnih gnojiva iz Kutine dipl. oec. Zdenka Krstanović i dipl.oec. Nedjeljko Klopček, predsjednik Nadzornog odbora prof. Nedjeljko Nenadić, njegov zamjenik Željko Klaus na čelu sa predsjednikom Uprave Petrokemije d.d. dipl. ing. Borisom Mesarićem prisustvovali su u četvrtak 5. ožujka sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja na kome je uz ministra mr. Božidara Pankretića bio nazočan i ministar gospodarstva rada i poduzetništva Damir Polančec.
Povod sastanku predstavnika Petrokemije d.d. i ministara dvaju ministarstava bila je želja da se razgovorom nađe načina kako ublažiti probleme u financiranju proljetne sjetve.

Na pitanje «što je dogovoreno» predsjednik Uprave Petrokemije dipl. ing. Boris Mesarić je odgovorio :
Dogovoreno je da se pomogne u prevladavanju nedostatka obrtnog kapitala s beskamatnim rokom plaćanja od četiri mjeseca uz garanciju banke, ili za avansna plaćanja popust od 4%. To vrijedi za sve kupce, a nadamo se da će i trgovine koje prodaju naša mineralna gnojiva, dio toga prenijeti na male kupce. Popust se odnosi na sve vrste gnojiva i vrijedi od danas 6. ožujka do 30. lipnja 2009.

Predstoji li skoro poskupljenje mineralnih gnojiva?
«Petrokemija d.d. ne predviđa poskupljenje mineralnih gnojiva u naredna dva mjeseca» rekao je dipl. ing. Boris Mesarić.


Post je objavljen 06.03.2009. u 16:14 sati.