Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torcida-neum

Marketing

Hajduk-Cibalia 4-1

Image and video hosting by TinyPic

Hajduk je uvjerljivom pobjedom 4:1 protiv Cibalije na Poljudu praktički riješio pitanje prvog finalista Hrvatskog kupa i prije uzvrata u Vinkovcima. Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu.

Zbog lošeg vremena ali i radnog dana na Poljudu se skupilo 'samo' 4500 tisuće navijača, a Ante Miše nije računao na čak pet standardnih prvotimaca - Vejića, Kalinića i Andrića te ozlijeđene Rubila i Strinića. Na klupi se tako našao i otpisani Bušić.



Majstor s mora je krenuo očekivano agresivno ne dopuštajući Vinkovčanima prelazak na njihovu polovicu igrališta. Nagrada za početni pritisak stiže već u 13. minuti. Marin Tomasov je pucao izravno iz slobodnog udarca, lopta je na putu prema golu okrznula Medvida te prevarila vratara Cibalije.

Image and video hosting by TinyPic

Pogodak je priznat mladom Zadraninu kojem je to prvijenac u dresu Hajduka. Ohrabreni rezultatskom prednošću, bili su nastavili napadati.

U 27. minuti obrambeni igrač Vinkovčana je igrao rukom u vlastitom šesnaestercu što sudac Vučkov nije vidio. Umjesto jedanaesterca za Splićane, gol za Cibaliju. Dvije minute kasnije obrana Hajduka dopušta Malčiću čak dva uzastopna udarca prema Subašiću. Na žalost gledatelja, drugi udarac je bio precizniji čime su gosti došli do vrlo važnog pogotka u gostima.

Image and video hosting by TinyPic

Od tog trenutka gledali smo samo Hajduk koji je u četiri minute postigao dva gola i donio slavlje raspjevanoj Torcidi. Najprije je Drago Gabrić provukao loptu ispod Burcse da bi u 37. Oremuš (nakon samo šest minuta provedenih u igri) zabio za 3:1. S tim rezultatom otišlo se i na odmor.

Pobjedu je pred kraj utakmice potvrdio Boris Pandža svojim prvim golom za Hajduk i osigurao Splićanima miran uzvrat u Vinkovcima za 14 dana.

Post je objavljen 04.03.2009. u 20:40 sati.