Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apstinent

Marketing

Dugo sam novinar...

Citat iz mog teksta "Zloduh vremena", 26.02.:

...države su se počele okretati same prema sebi, nastojeći spasiti vlastitu guzicu od krize, a zbog tog "spašavanja" su se i građani počeli zatvarati sami u svoje oklope prestrašeni od "pomoći" koja slijedi. Mogli bi se napisati kilometarski tekstovi o patologiji vremena - koji će se sve duševni poremećaji rasplamsati, a koji će novi nastati. Tako se već sada može predvidjeti novinske naslove koji nam slijede: "Raste broj samoubojstava u svijetu, a Hrvatska prati trend", "Depresija puni psihijatrijske ambulante", "Kako se nositi sa anksioznim poremećajima i napadajima panike", "Alkoholizam i nasilje i u obitelji ponovno u porastu", a da ne govorimo o onim dobrim, starim pratiteljima svih velikih kriza i bolesnih društvenih uređenja - ovisnosti, maloljetnička delikvencija, općeniti porast nasilja i slično.



Jutarnji list, 4.03., udarni tekst na 2. i 3. strani:

nadnaslov: Kako smo izgubili optimizam

naslov: POTROŠNJA ANTIDEPRESIVA PORASLA 30%

podnaslov: Posljedice ekonomske krize: Hrvati su psihički sve bolesnija nacija, ljekarne bilježe porast prodaje lijekova protiv depresije, a ambulante psihijatara sve su punije. Strah za egzistenciju istisnuo je optimizam

Neki izdvojeni citati:

"Prof. Vlado Jukić: Otpušteni iz Plive i tekstilnog pogona u Zagorju tražili su pomoć psihijatra."

"Prof. Ljubomir Hotujac: Ekonomska kriza utjecat će i na porast broja samoubojstava"


Članak imate na OVOM linku.

Ne, ne radim za Jutarnji niti tamo imam prijatelja ili poznanika s kojim bih dijelila svoje misli (s nikime od tamo nisam bliska). Ali danas sam shvatila da već zaista dugo radim ovaj posao..


Post je objavljen 04.03.2009. u 09:13 sati.