Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrhb

Marketing

'DISCOPATCH' OPJEVALI KAĆUNKA

Splitski rokeri opjevali don Anđelka Kaćunka

Nakon četverogodišnje hibernacije Discopath se okupio u novoj postavi za žive nastupe, a prva pjesma koja je nastala u njihovom podrumu za vježbu i kontemplaciju krajem prošle godine je "Kaćunko".
Na vokalima Discopatha su Toni Kesić, pjevač Castra, klape Cambi i radijski voditelj te novo pridošli atleta Mišo Komenda, inače lider mlađahnog splitskog benda Lažni Brkovi.
Bas odnedavno svira kamerman s Nove TV Veljko Karakaš, u slobodno vrijeme pisac SF erotskih priča.
Gitare svira i elektroniku programira Mak Jovanović, autor u grupi Castro, i splitski novinar. Na bubnjevima je Robert Malkić, jedan od najzaposlenijih splitskih perkusionista i dekorater stanova dobrodržećim raspuštenicama.

Discopath je paralelni projekt splitskog electro-cabaret benda Castro, a u svom prvijencu kompoziciji "Kaćunko" veličaju hrabrost, istrajnost i muževnu energiju tog najpopularnijeg domaćeg svećenika.
Stihove u stvaralačkom zanosu nakalemili su svi članovi grupe na tim-buildingu u njihovom podrumu za pilates i vježbu, a glazba je nastala križanjem aerobik-disca i gitarskog zvuka.


Pjesmu je čuo i sam don Anđelko Kaćunko, te je pozvao članove benda na druženje u Gospić. Zbog fascinacije don Kaćunkom članovi Discopatha se u posljednje vrijeme na koncertima oblače kao svećenici. Uskoro će snimiti i spot, a uskoro bi trebala izdati i album na kojem kako sami kažu još rade.

NELA ŽIŽIĆ


Post je objavljen 04.03.2009. u 01:53 sati.