Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTARTVO POLJOPRIVREDE RIBARSTVA I RURALNOG RAZVOJA RASPISALO JE 4. KRUG NATJEČAJA ZA SREDSTVA IZ SAPARD PROGRAMA

U SAPARD programu još oko 130 milijuna kuna!

Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja raspisalo je 4. krug natječaja SAPARD programa. Natječaj je počeo 21. veljače i traje do 21. travnja. 2009. zaključno do 12. sati. SAPARD Natječaj je raspisan za mjeru 1. «Ulaganje u poljoprivredna gospodarstva « i mjeru 2. «Unapređenje prerade i trženja poljoprivrednih i ribljih proizvoda» čiji su korisnici poljoprivredna gospodarstva te obrtnici i pravne osobe registrirane za obavljanje djelatnosti za koju će podnijeti prijavu.
SAPARD (Special Accession Preogramme of Agriculture and Rural Development) specijalni je predpristupni program za poljoprivredu i ruralni razvitak. Namijenjen je zemljama sa statusom kandidatkinja za punopravno članstvo u EU kao podrška strukturnim reformama u poljoprivredi te mjerama usklađivanja sa zakonodavstvom EU.
U do sada održana tri kruga Natječaja Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja zaprimilo je ukupno 120 prijava. Nakon administrativne provjere i kontrole na terenu odobreno je 36 projekata u vrijednosti od 259 milijuna kuna, dok je vrijednost ugovorene financijske potpore iznosila 111 milijuna kuna. Od raspoloživog iznosa namijenjenog sufinanciranju projekata za mjere 1. i 2. na raspolaganju je još ostalo oko 130 milijuna kuna za buduće korisnike.
SAPARD program temelji se na principu «tko prvi- dobiva» te je stoga važno poslati prijave što prije. Natječaj je objavljen, osim u Narodnim Novinama i na internet stranicama Ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja na adresi
(http://www.mps.hr/projekti/projekt.asp?PID=42).Na internet stranicama je i Vodič za korisnike i Pravilnik o provedbi SAPARD programa kojim se propisuje korištenje sredstava SAPARD-a, utvrđuju ciljevi i namjena programa, način korištenja sredstava, uvjeti za dobivanje sredstava, financiranje projekata, izvještavanje, kontrola, obrasci, postupci i dokumenti potrebni za provedbu Natječaja.
Informacije o SAPARD programu mogu se dobiti u područnim uredima Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu, u Upravi za ruralni razvoj Upravne direkcije SAPARD/IPARD, u Ravnateljstvu za tržišnu i strukturnu potporu u poljoprivredi na tel: 01/6002-742, 01/6002-744, fax: 01/ 6002-851, te na e mail adresama: info@dmssa.hr, i sapard@mps.hr ,
Jelena Tomić Jović načelnica odjela za odobrenje isplate u Ravnateljstvu naglasila je da je treba kontaktirati prije slanja Zahtijeva za isplatu, a to je moguće na e mail: jelena.tomic@dmssa.hr ili na telefon 01/ 6002-719.
Prijave i potrebnu dokumentaciju treba slati na adresu: MPRRR, Ravnateljstvo za tržišnu i strukturnu potporu u poljoprivredi, Odjel za EU i informiranje ( SAPARD Agencija), Ulica grada Vukovara 269 d,
10 000 Zagreb.



Post je objavljen 03.03.2009. u 18:45 sati.