Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaljevski zvuk & Prženje etera donosi NAGRADE! Karte za Nightwish, bubanj i CD Grča

Večeras u Zaljevskom zvukugostuje industrijal sastav fOf. Po starom dobrom običaju popričat ćemo s njima i slušat njihove pjesme. Osim toga najavit ćemo novu nagradnu igur Zaljevskog zvuka i Glazbenog centra, koja se zove PRVI APRILA TI SI TRUBILA! Naime, o čemu se radi. Kao što smo u prošloj nagradnoj poklanjali đitru, ovaj put se poklanja bubanj, marke Mapex!
A kako sudjelovati u nagradnoj igri?
Dakle, kliknite OVDJE i link će vas odvesti na stranice Glazbenog centra gdje trebate ispuniti formular i odgovoriti na nagradno pitanje.
A najbržem slušatelju koji nazove 212 - 043 poklanjamo i CD skupine Grč "Još ima krvi"



A u Prženju etera opet poklanjamo najbržem slušatelju koji nazove 212 – 043 kartu za koncert Nightwisha što će se održati 2. travnja u košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu.
Pa svi fanovi benda ili oni koji žele besplatno otići na koncert slušajte nas od 21 do 22 sata. Mogu samo natuknuti da ćemo nagradu djeliti u prvoj polovici emisije. Najvjerojatnije.


Bison – Quiet Earth

Radi se o prvom dugosvirajućem albumu Kanadske stoner metal skupine Bison BC izašlom prošle godine (za razliku od prvog Earthbound koji je imao šest pjesama, Quiet Earth ima čak dvije više).
Trebalo mi je neko vrijeme da ga nabavim i evo ga.
Album je uglavnom dobio dobre kritike, a i meni je odmah prva stvar Primal Emptines of Outer Space zapela za uho.
Dakle imamo klasični stoner instrumentarij, nabasirane đitre, kulerski tempo, mnogo pentatonike. Jedino što ih pomalo razlikuje od drugih bendova navedenog žanra jest vokal koji se ne trudi što uvjerljivije skinuti Ozzya ili Jery Garciu, već ima više HC thrash metal glas (zapravo podsjeća me na Lee Doriana iz Cathedrala. Kad bolje razmislim čini mi se da se Bizoni furaju upravo na Katedralu i to dobro čine).
Takav stil pjevanja bendu daje malo na agresivnosti i odvaja ih od njihovih blueserskih rifova, tako da imamo zanimljiv spoj stonera, HC-a, metala i blues hard rocka.
Sljedi nam pjesma Dark Towers, koja je bržeg tempa i u njoj prevladava ona HC strana benda.
A da je tome tako govori i činjenica da je Dark Towers i najkraća stvar na albumu, svega tri minute i četrdesetsedam minuta.
A onda pjesma pravog tradicionalnog stoner imena Slow Hand of Death (jasne asocijacije na Hand of Doom Sabbatha). I tako i kreće, masni malo sporiji riff. Prsti klize po debelim žicama, što je uhu vrlo ugodno.Vokal vrišti u agoniji i to je to, stoner doom komad. Onda imamo ubrzanje i vrijeme je za skakanje.
Skačemo do iduće stvari Wendingo part 1 (quest for fire) koja počinje lijepom srednjovjekovnom melodijom koju izvodi, pazi sad, gudački kvartet! Baš lijepo i kao što gore rekoh uhu ugodno.
I onda istu melodiju preuzmu distrzirane đitre, to su mi inače omiljene fore. Svakako jedna od boljih stvari na albumu. Inače to je najduža stvar na albumu, trajanja nekih osam minuta, no već znate razlog, treba vremena sve te razne stilove inkorporirati u jednu pjesmu.


Iduća stvar These are my Dress Clothes je malo klasičniji stoner metal, ali s naj brutalnijim (čitaj death metal) vokalima.Onda imamo drugi dio Wendinga, brutalniji od prvog u svakom slučaju. No i tu se nađe malo egzotike, poput arapskih solaža, ali tek za moment, nakon čega opet kreču urlici i nabasirane đitre.
Predzadnja stvar Medication je instrumental, koji se od ostalih stvari razlikuje samo po tome što, valjda nisu više imali love za studio, pa nisu stigli snimiti vokal. Al' ima lijep melodični dio pred kraj koji malo asocira na metaličine instrumentale poput Oriona i Ktulua, al samo na tren.
I na kraju pjesma po kojoj je album dobio ime Quiet Earth. Nije tiha, bučna je, ali je onako sporija kao da prati zemljinu vrtnju oko sunca. A i tu imamo malo gudača, što obogaćuje stvar, daje joj kozmički filing i time je stvar još jedna od boljih na albumu.
Sve u svemu, bučan nabasiran album, na granici stonera i metala, s izvrsnim ali i prosječnim pjesmama, što oće reći, pa ajmo biti dobri, minus četiri.



Šta se kuha kutak. Dakle, Mastodon su pred taman pred izlazak albuma Crack the Sky koji se bavi astralnim projekcijama i Rasputinom i svom živom mistikom našim perceptivnim organima nespoznatljivom.
Stoga svi vi kompjutor ili računalo frikovi možete već sada naručiti album preko nečega što se zove I-tunes, a kao bonus dobijete i instrumental singla Oblivion, pa možete sami izmišljati svoje riječi. Prava zabava.
PS, singl Oblivion s vokalima je također dostupan legalnom downloadu.

A Testament pripremaju izdati live album , snimljen još tamo 1987. godine u Eindhovenu. Album bi trebao izaći 14. travnja, a činit će ga najviše pjesme s tada aktualnog albuma New Order i prvog The Legacy.
A najnepoznatiji pjevač Black Sabbatha Tony Martin, se udružio s drugim okultnim bendom s početka sedamdesetih Black Widow-om.
I to nas ostavlja s nizom pitanja.
Što će iz tog crnog spoja nastati?
Samo da ne bude udovica subotar koja ti nedjeljom kuca na vrata i govori kako je vrijeme da se priključiš njima jer svijet ide u propast, a ti si gladan i znaš da zbog vjernika dučani ne rade nedjeljom, a i da rade ne biš se najeo jer nemaš love itd...ili su to jehovci?
Ima li razlike? Barem u pristupu?
No može biti neka udovica koja se na sabat ide družiti sa Šejtanom?
Bit će da je ipak ovo drugo, jer će se album zvati Sleeping With Demons, opako!




Post je objavljen 03.03.2009. u 14:10 sati.