Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Hodak: "Sumrak hrvatskog pravosuđa"

General Vladimir Zagorec nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora, u Državnom odvjetništvu zadovoljni presudom.


PROCES STOLJEĆA


Jučer u podne izrečena je presuda generalu Zagorcu od 7 godina zatvora i oduzimanje imovine u iznosu od 39,4 milijuna kuna koliko je procijenjena vrijednost otuđenih dijamanata, a rok za žalbu je 15 dana. General Zagorec također će morati platiti sudske troškove u iznosu od nešto manje od 20.000 kuna. Sudska odluka donesena je na temelju izjava svjedoka Hrvoja Petrača, Terezije Barbarić i Snježane Šiprak kojima je sudac povjerovao unatoč nepostojanju materijalnih dokaza o postojanju dijamanata.


''Nemam razloga biti zadovoljan s presudom''


Nakon završetka prve runde suđenja stoljeća, kako su ga neki nazvali, ispred Županijskog suda u Zagrebu prva je izjavu dala Hranilović.


- Zadovoljna sam presudom, ali ne i visinom kazne, pa ćemo se žaliti - rekla je tužiteljica Gordana Haramina Hranilović.


Gotovo 45 minuta nakon što je tužiteljica napustila Županijski sud izjavu je dao i odvjetnik generala Zagorca Zvonimir Hodak. Odvjetnik Hodak nije skrivao razočarenje izrečenom presudom.


- Nemam razlog za zadovoljstvo. Sudac misli da može vjerovati Petraču, Šiprak i Barbarić. Po dolasku sam vjerovao u oslobađajuću presudu, ali to je pravna država Hrvatska - rekao je Hodak.


Na pitanje kako se general Zagorec osjećao nakon presude Hodak je odgovorio: ''Zagorec je bio vrlo sabran, a duboko u sebi je i vjerovao da će se to dogoditi.''


- Ako su iskazi svjedoka dokaz onda se slažem s presudom. Gdje su to materijalni dokazi - rezignirano je dodao Hodak.


Na kraju je Hodak zaključio kako njegovom klijentu i njemu tek ostaje prava borba budući da će se žaliti na ovu nepravomoćnu presudu, a pitanja o materijalnim dokazima, za koje on smatra da ih nema, postaviti će na Vrhovnom sudu.


- Ovo je sigurno sumrak hrvatskog pravosuđa, ja se bez imalo dvojbe to usudim reći - razočarano je dodao odvjetnik generala Zagorca.


Podsjetimo, Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv generala Vladimira Zagorca, međutim, general Zagorac mjesecima je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu budući da je boravio u Austriji kao austrijski državljanin gdje je iskoristio sve pravne mogućnosti kako bi izbjegao izručenje. No, nakon višemjesečnog natezanja prije nekoliko mjeseci uz neviđene mjere sigurnosti Zagorec je izručen Republici Hrvatskoj. Ubrzo nakon povratka Vladimira Zagorca dogodio se i monstruozni zločin u središtu grada,ubojstvo u kojem je na strašan način ubijena kćer Zagorčeva odvjetnika. Iako policija vjeruje da je našla počinitelja mnogi nisu uvjereni kako je Šlogar stvarni ubojica Ivane Hodak, tim prije što je u jednom trenutku odvjetnik Hodak optužio Hrvoja Petrača za atentat na Ivanu. General Vladimir Zagorec najodlikovaniji je časnik Hrvatske vojske. Optužen je za zlouporabu položaja, pronevjeru državnog novca, kao i za otuđenje dragog kamenja u vrijednosti 5 milijuna američkih dolara, te je na kraju za to i nepravomoćno osuđen.


FOTO ZAPIS:




Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Post je objavljen 03.03.2009. u 13:07 sati.