Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travels

Marketing

Prelijepi proljetni dan

Konačno je došao, ali već i prošao vikend. Ne mogu vjerovati da me ovaj tjedan toliko izmučio. Budući da čekamo neku opremu ja sam ovdje na stand by-u pa ne radim nešto previše. A ovaj nerad me ubija više od rada.
Danas mi konačno stiže i oprema i kolega/cimer iz Zagreba, tako da neću bar više biti sam.

Kako me danas nos svrbi to je užas. Evo upravo mi frend veli da to znači da ću se svađati sa nekim. Ma neću ja sam dobar.

Uglavnom ne znam kakvo je vrijeme bilo u Zagrebu ovaj vikend, ali U Prištini je bilo jednostavno prelijepo vrijeme. Iako me ni prelijepo vrijeme nije moglo u subotu izvući iz kreveta, u nedjelju sam ipak odlučio malo prošetati po gradu.
Tako da u ovome postu pokazujem prve slike Prištine.

Budući da je ovo prvi put da šećem gradom po danu, tj. da se prvi put šećem po gradu uopće, slikao sam uglavnom random, te ako mi je nešto posebno zapelo za oči.
Inače opet mi je ovu noć eksplodirala žarulja. Ovo već postaje epidemija. Najgore je da doslovce eksplodiraju, te eksplodiraju u noći. I još mi izbaci osigurač koji mi se za dnevnu nalazi u dnu zgrade. Opet danas moram kod susjeda po kombinirke. Već će misliti da nešto čudno radim sa njima.

Natrag na slike.
No super, samo mi je još to trebalo. Mislim da mi punjač za laptop ne radi, a ovdje nemam docking station. Ništa nastaviti ću kad ovo sredim.
Kako sam glup. Upravo sam se osramotio. Budala mislio da produžni iskopčan, pa sam se gurao tamo kolegici ispod stola da vidim je li ištekan, i onda mi ona veli „ aa moraš upaliti sklopku na produžnom“.
Inače imam problema sa time da uvijek na kraju provjerim je li sve uštekano, a sve ostalo prije. Užas. No da krenemo sa tim prokletim slikama.

Photobucket
Pogled sa mojeg susjedstva na grad.

Photobucket
Kosovski NSB. Prilično svemirski dizajn za nešto ovakvo. Čak mi više izgleda kao nekakav vojni tajni laboratorij, ili sam to samo ja.

Photobucket
Nažalost za sada je ovo jedina građevina koja je bar malo drugačija od običnih stambenih zgrada. Iako bi ovo kao trebao biti ponos grada, nije mi ni posebno jasno je li radi ili ne.

Photobucket

Photobucket
Susjed nacionalnoj biblioteci. Nažalost moram reći da cijeli dio oko okoliša oko NSB-a prilično zapušten i da ne budem preblag, ružan. Ovo je trebala biti pravoslavna crkva, ali očito nije ikad završena, međutim još uvijek stoji i to u samome centru grada. Ok skoro pa samome.

Photobucket
Dio parka oko NSB-a.

Photobucket
Kosovska art galerija. Nisam nažalost ušao, nalazi se iza NSB-a.

Photobucket
Avenija Bill Clinton-a. Jedna od glavnih žila kucavica ovog grada.

Photobucket
Opet Avenija Bill Clinton-a.

Photobucket
Ovo je dio parka u centru grada. Nalazi se ispred Filozofskog Fakulteta. Sad možda svi misle da samo serem, ali grad je vrlo prljavi. Malo poviše od ove slike, kojih 20 metara niže pred par dana tamo je stajalo pet klinaca, zapalilo vatru na pločniku. Nisam mogao vjerovati. Naime to su bili klinci koji za novce čiste stakla od auta. Nisam nažalost uslikao to jer nisam stigao. Vatra čak nije gorjela u nekoj bačvi, već je bilo obično ognjište na pločniku.

Photobucket
Slika pokazuje surovo energetsko stanje države. Naime ovakvih generatora ćete naći na dosta mjesta.

Photobucket

Photobucket
Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Dok sam ovo vidio došla mi je suza na oko. Nakon 15 godina opet se vratio Eurokrem u moj doručak meni. Ah ta siječanja.

Photobucket
Da ipak ne ispadne da je sve ružno. Moja susjeda. Ok lažem nije susjeda, ali išla je mojoj ulicom pa se nadam da je možda u nekoj zgradi u blizini, hehehehe.

Evo toliko slika nisam stavio nikad odjednom, međutim nema smisla da dijelim post. Nemojte misliti da je sve tako tužno ružno itd. Iako grad ima možda malo više smeće nego bi trebao imati, dan je bio tako prekrasan da kad bi ste se prošetali sam pojava sunca na nebu bi vam zaklonila svu ružnoću. Također imajte na umu da sam još ovdje jedno vrijeme pa obećavam da ću nabaviti i neke puno ljepše slike. Naime svi govore da Kosovo ima predivnu prirodu. Kad se sve to malo zazeleni biti će i slika toga.
Još bi trebao objaviti par postova koji su mi zaostali iz Rusije.

P.S.
Evo uživajte u slikama. Ja znam da jesam. Evo ipak se isplatilo kupiti novi mob sa boljim fotićem. Za sada na suncu i pri dosta svijetla, slike ispadaju predivno. 8MP rocks. Pusa iz Prištine.
Kako mrzim kas se u uredu previše grije. Spava mi se nenormalno.




Post je objavljen 03.03.2009. u 10:35 sati.