Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

TV serija '24' ima neutralnu emisiju CO2

Američka TV kuća Fox objavila je da je njihova serija '24' prva serija koja ne zagađuje okoliš, piše Telegraph.co.uk. U nekoliko zadnjih godina kažu kako su za vrijeme snimanja serije smanjili emisjiju CO2 za 43 posto. Glavni glumac, Kiefer Sutherland, koji igra Jacka Bauera, promovira zeleni način života i kaže kako se bori protiv globalnog zagrijavanja.

Neke od stvari na koje u seriji sade paze su primjerice eksplozije automobila. Kažu da se eksplozije prave pomoću strojeva koje pokreće vjetar, a te su posebne strojeve nabavili u Indiji. Nadalje, paze da ne ostavljaju svjetla i ne troše energiju kada nema snimanja. Osim toga, koriste biodizel za pokretanje bilo kojeg vozila za potrebe snimanja, potom scenarije i ostalu papirologiju ne printaju na papir već sve dostavljaju putem računala i e-mailova, energiju potrebnu za snimanje kupuju od proizvođača koji nude energiju iz obnovljivih izvora.

Fox planira do 2010. godine postati prva kompanija koja će imati neutralnu emisiju CO2. Nadaju se da će ovakvo ponašanje ponukati i njihove gledatelje na slične promjene i korake u smanjenju globalnog zagrijavanja.


Post je objavljen 03.03.2009. u 08:53 sati.