Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Sucut iz Ekvadora za don Zdenka Bralica

Nedavno se Maestra Lenka bas jako rastuzila, kad sam joj prenijela vijest sa IKE,o preminucu don Zdenka Bralica:

IKA vijest

Split, (IKA) – Kanonik don Zdenko Bralić preminuo je 23. veljače u 77. godini života i 52. svećeništva. Rođen je 1932. god. u Klisu; za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije zaređen je 1957. god. Svećeničke službe vršio je u više župa: Otrić-Struge, Srijane-Dolac Gornji, Kaštel Novi, župa Gospe Fatimske i katedrala u Splitu; vršio je i službu odgojitelja u Bogosloviji te je bio član više biskupijskih vijeća i kanonik Metropolitanskog kaptola u Splitu. Don Zdenko je gajio posebnu ljubav prema misijama: bio je delegat za misije u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i član Misijskog vijeća pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji te je više puta bio kod naših misionara u Africi.
Sprovodni obredi s misom bit će u četvrtak, 26. veljače, u župnoj crkvi u Klisu u 14 sati, potom pokop na mjesnom groblju. Autobusi iz Splita polaze ispred Sjemeništa u 13 sati. "

Don Zdenko je bio i veliki Maestrin prijatelj i suradnik...Bas smo prosle godine zajedno ovdje u Ekvadoru gledali i DVD s njegove Zlatne mise, koja je bila bas tijekom mojih misijskih priprema u Splitu, uz mnostvo svecenika i vjernika, citavu splitsku Crkvu, i sire, a on je s. Lenki i ovamo poslao taj video zapis, kako bismo svi bili medjusobno povezani i na taj nacin...A prosle godine, u Medjogrju, se susreo i upoznao bas s nasim p. Marcelom, talijanskim misionarom, i nasim velikim prijateljem, koji nam je prije par mjeseci podijelio medjugorske krunice, uz pozdrave i zajednicke fotografije bas s don Zdenkom!

Jos o don Zdenku

"Na misi i sprovodu sudjelovala su i njegova braća "u zajedničkom misijskom djelu" iz BiH. "Danas je točno tjedan dana kako smo se rastali na završetku godišnje Skupštine ravnatelja Papinskih misijskih djela. Rastali smo se u Lovranu riječima: 'Doviđenja u Đakovu na ljeto, na susretu s našim misionarima'. Tko bi mogao i slutiti da na ljeto ovoga ravnatelja više neće biti na ljetnome susretu? Nekako kao da je za sve bilo samo po sebi razumljivo, ako itko bude falio, da to neće biti don Zdenko", piše prof. dr. Špehar."

Maestra se jos vise rastuzila, jer ce i ona ako Bog da, zajedno sa mnom, sudjelovati na ljeto na ovom susretu u Djakovu, kada cemo, eto s don Zdenkom, moci biti samo duhovno i molitveno povezani...Kao sto smo intenzivno, upravo ovih dana, uz iskrenu sucut.

Post je objavljen 02.03.2009. u 00:01 sati.