Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Jos kontakata s ekvadorskim Hrvatima...

G. Luis (Predsjednik Udruge Ekvadorskih Hrvata) nas je vec jucer zvao i pricao s Maestrom (dok sam ja jos bila na internetu...), nadamo se da ce nas i posjetiti, iako je on u Guayaquilu (ekvadorski Split), a mi u Quitu - ekvadorskom Zagrebu... On je pun prijedloga, inicijativa, i zelje za vise kontakta i povezanosti s Hrvatima ovdje i u Hrvatskoj! Molimo za realizaciju bar nekih od njegovih ideja i planova! Ovdje cu prevesti samo jedan od donjih linkova i njegovih tekstova (gdje se pokusao povezati s Hrvatima u Argentini):

"Postovani prijatelji. Ja sam predsjednik Udruge ekvadorskih Hrvata, osnovane g. 2004, na poticaj hrvatskog veleposlanika u Cileu Marune, i zelimo se pobratiti s nasom bracom u Argentini, putem razmejen informacija, knjiga na nasem jeziku i dr... Broj Hrvata u Ekvadoru otprilike je 4000 (! - ovo nisam ni ja znala...), a ono sto je najvaznije za nas Hrvate u Ekvadoru je biti cvrsto medjusobno povezani, uz podrsku ostalih nasih zajednica, jos vecih.
Primite srdacan pozdrav, i ako je moguce javite nam se! U Ekvadoru postoji veliko zanimanje za povratiti nasu nacionalnu svijest, i pojacati odnose trgovacke, kulturne i obrazovne s Hrvatskom...Kao jedan od nasih projekata, zeljeli bismo imati Hrvatski kolegij u gradu Guayaquilu. LUIS AVILES USCOCOVICH ( PRESIDENTE ASOC. CROATA. ECUAT.) "


Post je objavljen 02.03.2009. u 00:02 sati.