Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/montelupo

Marketing

Balkan party


Bila sam sinoć na zabavi na kojoj su prisutni Hrvati, izuzev prisutnih Amerikanaca, bili najzapadnija nacija. Službeni jezik je bio južnoslavenski, mada su prisutni Balkanci ponekad prelazili na engleski iz obzira prema prisutnim Rumunjima i Turcima. Prisutni Amerikanci su također govorili neku južnoslavensku varijantu, jer im je prostor na kojem Južni Slaveni obitavaju od istraživačkog interesa. Mislim da je to ipak bila samo zabava, a ne znanstveni pokus sa stavljanjem predstavnika raznih balkanskih plemena u istu prostoriju. Čak su i prisutni Bugari priznali prisutnim Turkinjama da imaju turske krvi.
Balkanci su se iskazali i u kuhinji, pa sam napokon jela pite i bureke ali i lososa i ribljih pašeta, što je pak bilo maslo prisutnih Rusa. Nakon vrlo kratkih pokušaja s balkanskom glazbom, srećom se prešlo na bossa novu.
Pila se Jamnica, Knjaz Miloš i Kiseljak, rakije i talijanska vina. U Pittu se dakle može kupiti voda iz regije, no vina, čini se, još ne dolaze. Svakako ih nema u mom lokalnom Wine&Spirits dućanu. Tako da sam kupila furlanski merlot, što se meni kao vrijednoj proučavateljici Istre i pristoji.


Post je objavljen 01.03.2009. u 16:28 sati.