Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/njeznikuvar

Marketing

Kovač al forno

Evo danas je opet petak, a kod mene tradicionalno riba, ovaj put sam imao sreće i naletio na lijepog Kovača ili Šampjera :)


Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:
Jedan Kovač (Šampjer) oko 1,5 kg
Dvije mrkve malo veće,
Glavica kapule (luka)
Četiri pice češnjaka,
ca. kilo krumpira,
1,5 dec bijelog vina,
lovorov list,
malo svježeg bosiljka,
dec suncokretovog
i dec maslinovog ulja,
sok od pola limuna,
sol i papar.


Kapulu i češnjak nasjeckamo na sitno, a mrkvu narendamo kao jabuke i sve stavimo u padelu za peć u kojoj smo stavili suncokretovo ulje, minutu zažutimo samo da ubijemo kapulu.


Kovača očistimo, posolimo i stavimo u padelu za peć u koju smo prethodno žutili povrče.. dodamo krumpir, razrezan na pola i pospemo ga sjeckanim bosiljkom, dodamo lovorov list, papar u zrnu, još dosolimo po želji, zalijemo maslinovim uljem, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peči u prethodno zagrijanu pečnicu na 160 stupnjeva ca. 30 minuta...


Nakon toga skinemo alu foliju prelijemo sa bijelim vinom i sokom od limuna i tako otvoreno pečemo još desetak minuta na 180 stupnjeva... Vrlo je bitno da se vino stavi pred sam kraj, jer ako ga stavimo odmah, onda nam krompir uvijek ostaje nedopečen.... ribu filetiramo i serviramo


Uz to predlažem jednu lijepu salatu za koju nam treba 300 grama Rucula salate, 200 grama koktel pomadora, sol, maslinovo ulje i aceto balsamico (ocat sa balzamom), sve operemo, koktel pomadore prerežemo na pola posolimo, dodamo maslinovo ulje i aceto te sve nježno promješamo…


i to je to... DOBAR TEK!!!

Post je objavljen 27.02.2009. u 23:38 sati.