Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Pastrnjak

Pastrnjak
Opis
Pastrnjak je bogatiji vitaminima i mineralima od mrkve. Bogat je kalijem i to 600 mg/ 100 g, a također je dobar izvor vlakana. Dobro ga je čuvati u hladnjaku u plastičnoj vrećici. U 100 g pastrnjaka se nalazi 55 kcal.


Sliku i opis preuzela sam s Vegicept.com

Zivim u Zagrebu. Vegetarijanka sam oko 18 godina. Nikad nisam voljela jesti korjenasto povrce jer se kod nas tradicionalno jede u juhama. Sirovu mrkvu jos mogu pojesti i sok od svjezeg celera s narancom, ali sve to kuhano, zajedno s persinom su mi najgora kulinarska nocna mora.

Kad smo prvi puta posjetili muzevu obitelj, za jelo smo dobili tradicionalni, klasicni Sunday roast Mojem muzu jako nedostaju odredjena britanska jela, posebno ovo! Naravno, ja sam dobila vegetarijansku verziju pecenke te vegetarijanski umak cerek

Uglavnom se radi o pecenoj janjetini uz dodatak malo kuhanog povrca (krumpir, mrkva, prokulice, kelj ili kupus na rezance) te pecenog povrca (krumpir, mrkva, pastrnjak) uz Yorkshire pudding i umak od pecenja.

Yorksire pudding je vrsta peciva, okusom mozda slicno mlincima, samo hrskavo, a izgledom slicno muffinu, ali supljem cerek
Uglavnom, meni su izvrsni i kad napokon dobijem tocan recept, napisat cu ga ovdje (isprobala sam nekoliko s interneta, ali nije to to!)

Na kraju, sve ovo pisem zbog pastrnjaka! Pecenog pastrnjaka! Grijeh ga je skuhati u juhi ili koristiti samo kao zacin. Pecen u pecnici, zajedno s krumpirom i mrkvom, a moze se nadodati i mlada cikla (najbolje u posebnu posudu jer inace sve povrce bude crveno), to je nesto izvrsno! Mrkva je tvrdja te ju je potrebno blansirati prije pecenja. Zatim se sve povrce dobro prekrije maslinovim uljem (moja verzija) ili maslacem (muzeva verzija) i stavi u pecnicu. Odlicno je i kada se prije pecenja uz ulje marinira u balzamicnom octu i cesnjaku.
Iako izgledom podsjeca na zutu mrkvu ili korijen persina, okusom i mirisom je slicniji krumpiru.

Problem je sto ga je tesko naci na trznici ili u ducanima.

Post je objavljen 27.02.2009. u 16:06 sati.