Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

život onkraj remetluka


Već me duže vrijeme ogi upozorava da mi se život svodi isključivo na remetluk. Kao što znamo godina je remetluka i ima li išta prirodnije doli remetovati? No ponekad čovjek treba zaroniti ispod površine ne bi li povratio, usudio bih se reći, bit. Što želim reći? Došlo je do zaborava hijerarhije, od sustava više nije ostalo ni s, neki idu čak toliko daleko da remetu proglašavaju donom što na neki način i jest legitimno ali bez znanja osnova nas vodi u potpuni rasap svih vrijednosti.
Zgrožen svojim neznanjem fundamenata odlučih se obratit ogiju da mi raščisti terminološki disbalans nastao slobodnim, dakle bez ikakvih psiho-fizičkih prepreka, prakticiranjem remetluka.
I eto šta mi starina odgovori. Za početak o sustavu i hijerarhiji:
Hijerarhija: remeta, redikul, oriđinale, bepo, barba, meštar, don
Iz ovoga je jasno da se u mulju koprca remeta, da su mu drugovi na dnu redikul i oriđinale, tu je bepo kao poveznica, premosnica i ako dopustite teorijski nedovoljno osviješten koncept. Barba i meštar su svijet za sebe. U godini remetluka bojim se da svaki pošten barba stremi prema lijevo a ne prema meštru. A don? Uf teško ga i zamislit a kamoli utjelovit.
No da vas ne bi ja tu zamarao jeftinim psihologiziranjem čujmo mudrog starinu:
"oriđinale u odnosu na remetu: on je već fora, svjesno preokreće situacije u svoju korist, nešto kao držićev pomet, ne treba mu milost šinjorine da bi jebao, dakle, nekad zbari opet svojim smicalicama"
Eto. Za nadat se da će i ostali svojim prilozima obogatit ovu prilično jasnu ali nedovoljno sadržajnu podjelu. Večeras vam je sjajna prilika razmislit što meštar ima a barba nema, zašto je oriđinale ispod bepa i jel fakat u pravu jedan naš barba kad kaže da je u hegelovskom horizontu remeta zapravo ispred dona?
I jedna napomena ak se sutra ujutro budete prisebni vraćali kući, a niste zbarili jasno je da niste oriđinale, nemojte si laskat niste ni remeta, ta zar bi jedan remeta pri zdravoj pameti uopće pomišljao na prekid partaja. Bojim se da se tu radi o klasičnom slučaju redikula
zdravi i veseli bili, posebno naši barbe fligo i mjao u proslavi svojih rodnih dana
ćusorem


Post je objavljen 27.02.2009. u 16:01 sati.