Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torcida-neum

Marketing

Rupe u pravilniku


"Naravno da ćemo se žaliti! Smatramo da je dosta više toga da određene osobe krše odredbe zakona i vrše samovolju. Pojedina gospoda u HNS-u i HNL-u će se morati potruditi da usklade svoje Pravilnike sa Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima" - kazao je predsjednik Hajduka Mate Peroš.

"Postavili smo veći broj redara nego što smo trebali. Točno se zna tko je ovlašten oduzimati bengalke i baklje, to je posao redarske službe koja nije u vlasništvu Hajduka, te policije. Klubovi su obvezni samo prijaviti utakmicu, potpisati ugovor s redarskom službom, procijeniti rizik i obavijestiti policiju. S time završavaju obveze organizatora" – tvrdi Peroš koji se poziva na spomenuti Zakon.

"Gospodin Krešimir Vlajčević nas kažnjava zbog bacanja papirića s krovišta stadiona i rasizma jer je 20-ak navijača tri sekunde "hukalo" prema Sammiru, što ja nisam čuo.
Mi se ispričavamo, ali tih 20 navijača je malo tko čuo, ako se to doista i dogodilo. Rasizam ne podržavamo ni opravdavamo, suprotnih poruka nikada nije bilo iz kluba. Stigla nam je zbog svega navedenoga kazna od 200 tisuća kuna, a Dinamo je zbog ponašanja BBB-a kažnjen s 30 tisuća. Kakva je to poruka javnosti? Hajduk zbog bengalki 200 tisuća, a Dinamo zbog udaranja policajaca od strane BBB sa 30 tisuća? Nevjerojatno!

Možda im je do sada prolazilo, možda im je prolazilo i u drugim klubovima, ali dok smo mi ovdje, takve stvari nećemo dopuštati!" - zaključio je predsjednik.

Inače, od danas sve svoje funkcije u HNS-u i Udruženju prvoligaša hajdukovci su odlučili zamrznuti.

"Dok se ne sazove posebna sjednica kojoj će biti tema regularnost i sigurnost natjecanja HNL-a, naše funkcije će biti zamrznute" - kazao je danas član Uprave Hajduka Fredi Fiorentini.

Što znači da su zamrznute funkcije članovima IO HNS-a: Frediju Fiorentiniju, Branku Grgiću i Igoru Štimcu.

Preuzeto sa HNK Hajduk Split

Post je objavljen 27.02.2009. u 15:21 sati.