Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dobra-djela

Marketing

Pozdrav svima!

Zabrinut zbog činjenice da svakim danom sve dublje padamo u bezdan apatije koja je rezultat dnevnih događanja o kojima najviše slušamo, odlučio sam pokrenuti ovaj blog!
Dovoljno nam je pogledati bilo koju informativnu emisiju na TV-u ili prolistati novine kako bi shvatili da su najobuhvaćenije, a često gotovo i jedine vijesti- one negativne!
Ovaj je ubio onoga, taj pretukao tog, ova počupala nju, smrtno stradalo toliko i toliko ljudi, gospodarstvo na najnižim granama u posljednjih xy godina, djeca u komi, starci na umoru, razbojstva, ubojstva i samoubojstva, krađe i otimačine na svim razinama, izvješća o korupciji, lijenosti i neradu...
I što se događa? Ono što slušamo malo-pomalo oblikuje i nas same: našu podsvjest, naša razmišljanja pa čak i djelovanja!
To pogotovo vidimo u ponašanju mladih u zadnje vrijeme. Brutalne tučnjave iz zabave koje sve češće tragično završavaju su jedna potpuno nova pojava u hrvatskoj stvarnosti, barem što se tiče tjednih perioda!

Što želim postići? Sve je ukratko navedeno u opisu bloga. Želim da svi posjetitelji (kojih će nadam se biti sve više i više), registrirani i anonimni, u komentarima navedu jedno dobro djelo koje su učinili taj dan ili tjedan.
Ma koliko god banalno zvučalo!
"Posudio sam strancu novine, dala sam prosjaku sitniš..." - sve je dobrodošlo!
Ne tražim rasprave o etičko-moralnoj (ne)opravdanosti činjenja dobrog djela, već opis djela koje ste učinili u otvorenosti prema drugom ljudskom biću, u ljubavi prema vlastitoj duši i prema osobi koja se našla na vašem životnom putu.

Na ovaj blog pozivam žene i muškarce, djecu, odrasle i starce, vjernike i ateiste, heteroseksualce i homoseksualce, ćelave i čupave, plavokose i crnokose - APSOLUTNO SVE!
Zajednički cilj nam je pokazati da DOBRA DJELA JOŠ UVIJEK POSTOJE, samo nisu dovoljno razvikana! Da još uvijek ima dobrih ljudi, koji su spremni pomoći! Danas nekom strancu, sutra vama!
Želja mi je svakog tjedna u komentarima svjedočiti mnogim dobrim djelima - sitnim, "simboličnim", konkretnim, velikim, dobrim djelima svih oblika i vrsta!

I sam ću pokušati svaki tjedan navesti barem jedno dobro djelo koje sam učinio.
Dame i gospodo, prijatelji - pravila "igre" na ovom blogu su objavljena sa strane, u boxu.

NATJEČIMO SE U DOBRU!


Post je objavljen 27.02.2009. u 15:05 sati.