Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prije-braka

Marketing

Žensko tijelo i stres

Žensko tijelo je nadasve lijepa stvar,
ali isto tako često zna napasti samo sebe. Sad ne pričam o izgladnjivanjima i apsurdnom dijetama ili operacijama. već o nečemu što skoro ne može kontrolirati. Žensko tijelo ima specifičnu reakciju na stres.
Kao je rekao moj ginekolog: sav stres u vašem životu prvo se odražava na vašu vaginu. Pa čak i ako mislite da niste pod stresom.
Neke od posljedica togu mogu bit gljivice koje su uzrokovane padom imuniteta, a on naravno stresom.

Druga stvar je CIN, on predstavlja intraepitelni predstadij raka vrata maternice. Intraepitelni stadij označuje pojavu diskariotičnih i atipičnih stanica unutar epitela vrata maternice.
Da bi dobili CIN ne morate biti promiskutetni niti imati nezaštićene sexualne odnose s rizičnim partnerom/ima. Možete biti potpuno zdravi po pitanju vaginalne flore i imati CIN... koji je uzrokovao stres.

Treća stvar je nekontrolirano vaginalno krvarenje izvan ciklusa, bez vidljivog uzroka ili objašnjenja nakon analize uzorka. I na kraju vam kažu da je to vjerojatno od stresa. U većini slučajeva to krvarenje zahtjeva kiretažu - invazivna dijagnostička i/ili terapijska metoda kojom se uz pomoć instrumenta odstrani sluznica maternice.

Stres uzrokuje da žensko tijelo napada samo sebe na najosjetljivijem području, a sama ta spoznaja uzrokuje još stresniju situaciju i krug se nastavlja.

Post je objavljen 27.02.2009. u 12:56 sati.