Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matejuska

Marketing

ala bim, ala bam, ala bim bom bam

Brat je ima neki kamioncin, pa smo điravali po Visu. U tom njegovom kamioncinu nije ništa radilo kako triba. Moj brat ima neku urođenu averziju prema ispravnim prometalima. Nema u njima adrenalina, čoviče.

Inače je neko vrime ima cili vozni, a i plovni park vozila koja nisu baš upotrebljiva. Motor, neki lipi veliki, kojeg je parkira u dvor i nikad ga više odatle nije pomaknija. Motor je parkira baš onako šminkerski, lagano naheren na jednu stranu. Divilo mu se cilo susidstvo u Varošu, sve dok jednog dana nije nesta iz dvora, isto onako tajanstveno kako se i pojavija.

Drugo prometalo koje mi je ostalo u neizbrisivom pamćenju je neki kadet kojemu je u vožnji otpa pod.

Treće je bija opet kadet, kojem zimi nije radilo grijanje, a liti se nije moglo ugasit, to isto grijanje. Uvik bi proradilo u krivo vrime, a kad bi proradilo, moglo ga se zaustavit jedino gašenjem auta.

Ne smin zaboravit i brod koji je kupija. Tribalo ga je samo malo sredit, pa ga je da jednom kalafatu. Onda taj kalafat nikako napravit posal. Onda kad ga je napokon napravija, ispalo je da je napravija sve suprotno od bratovih želja. Onda se nešto zakonpliciralo u financijskoj konstrukciji pa je i brod nesta nenadano kako se i pojavija.

Onaj kamioncin sa početka je bija priča za sebe. Voza ga je po Visu, i ne samo on, nego i svako kome je zatriba kamioncin, pa ga je posuđiva u raznorazne svrhe.

Najčešće nekome da more izać navečer sa curom. Pa bi taj neko pijan ostavija kamioncin na nepoznatoj lokaciji.
Onda je brat mora posuđivat u nekoga neko drugo prometalo da bi tražija svoj kamioncin po bespućima Visa.

Na tom kamioncinu se nisu mogli otvorit prozori, sjedišta su letala tamo vamo na svakoj okuci, ali je radija kazetofon. Onda bi se ja ukrcala, brale bi stavija kazetu od Manu Čao, pa bi tako zviždukali i vozali se.

Vis bi se cili rasprostra ispod našega kamioncina, doli more gori nebo a između zelena brda.
Nekad bi tako guštajući u panorami i u vožnji i razgovarali.
Ja bi najeanput pogledala u njega i rekla:

- A?

Našta bi on mudro odgovorija:

- E.

I onda bi nastavili zviždukat.










Post je objavljen 26.02.2009. u 18:41 sati.